Naslovna // Sport // Srebro za Mikicu Veljića u Češkoj

Srebro za Mikicu Veljića u Češkoj

Na takmičenju koje je održano krajem marta učestvovalo je 220 takmičara iz osam evropskih država. Veljić je početkom aprila osvojio i peto mesto na takmičenju u Beču, u konkurenciji od 310 takmičara iz 18 država

Veljić tokom takmičenja u Češkoj: Foto – privatna arhiva

Mikica Veljić, jedini IPSC strelac sa teritorije jagodinske opštine, osvojio je drugo mesto na Internacionalnom takmičenju u IPSC pucanju “Narodni pehar 2023” u Češkoj, koje je održano 26. marta u gradu Znojmo.

Učestvovalo je oko 220 takmičara iz osam evropskih država, kao i jedan takmičar iz Amerike. Jedini takmičar iz Srbije, ujedno i iz Jagodine, bio je upravo Mikica, koji je nastupio u kategoriji Super seniora.

-Posle zimske pauze, ovo je moje prvo internacionalno takmičenje i prošlo je mnogo bolje nego što sam očekivao. Svojim drugim mestom i srebrnom medaljom sam potpuno zadovoljan s obzirom na to da je strelac ispred mene osvojio titulu svetskog prvaka. Ovaj rezultat mi daje podršku za dalje nastupe na ovakvim takmičenjima –rekao je Veljić, koji je na takmičenjima u Češkoj do sada već osvojio nekoliko medalja, uključujući i “Predsedničku”.

Veljić je početkom aprila učestvovao i na velikom internacionalnom takmičenju u Beču. U konkurenciji od 310 takmičara iz 18 država, Veljić je osvojio peto mesto u svojoj kategoriji.

Mikicu u narednom periodu očekuje još takmičenja: krajem aprila u Austriji, u Slovačkoj na takmičenju “Extreme open”, kao i sredinom maja na otvorenom prvenstvu u Češkoj. Početkom juna, učestvovaće i na državnom prvenstvu u IPDA koje će biti održano u Beogradu.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .