Naslovna // Sport // Studenti Fakulteta pedagoskih nauka uspesni na Uciteljijadi

Studenti Fakulteta pedagoskih nauka uspesni na Uciteljijadi

Pedeset studenata Fakulteta pedagoških nauka na Učiteljijadi bili prvi u odbojci i stonom tenisu u muškoj i u stonom tenisu u ženskoj kategoriji. Odlazak studenata u Donji Milanovac omogućila Skupština grada Jagodina.

Studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini učestvovali su na Učiteljijadi, koja je, u organizaciji Učiteljskog fakulteta iz Užica, održana u Donjem Milanovcu. Jagodinski studenti postigli su zapažen uspeh u sportskim takmičenjima i vratili se sa nekoliko pehara.
– Potrudili smo se da na najbolji način predstavimo svoj fakultet i grad jer smo u Donji Milanovac otišli zahvaljujući Skupštini grada, koja je u potpunosti finansirala naš odlazak na takmičenje – rekao je student treće godine Petar Krsmanović, student prodekan Fakulteta pedagoških nauka.
– Takmičili smo se u nekoliko sportskih disciplina u muškoj i ženskoj kategoriji. Osvojili smo drugo mesto u ukupnom plasmanu u ženskoj i treće u muškoj konkurenciji i zadovoljni smo svojim učešćem.

Muške ekipe osvojile su prvo mesto u stonom tenisu i odbojci, drugo mesto u fudbalu, a devojke su osvojile prvo mestu u šahu, drugo u fudbalu i treće u odbojci. Na ovom takmičenju učestvovali su studenti svih šest državnih fakulteta pedagoških nauka iz Beograda, Užica, Jagodine, Vranja, Sombora i Leposavića. Jagodinski fakultet predstavljalo je pedeset studenata sa svih studijskih programa i sa svih studijskih godina koji su u Donji Milanovac otišli sa svojom profesorkom Sandrom Milanović.

– Naša odbojkaška ekipa je osvojila prvo mesto. Bilo je to malo iznenađenje jer ta ekipa nikada do sada nije imala neke bitnije rezultate, tim pre nam je ovaj pehar draži – rekao je Nebojša Krljar, kapiten odbojkaša i istakao da su se svi studenti maksimalno potrudili. – Ja nisam Jagodinac, iz Vrnjačke Banje sam, kao i većina mojih kolega koji su u Jagodinu došli da studiraju potrudili smo se da Jagodinu i naš fakultet predstavimo na najbolji mogući način.

Suzana Lubura
Foto: Aleksandar Dobrosavljević

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .