Naslovna // Sport // Svetsko prvenstvo u Španiji: Rukometašice “Jagodine” u reprezentaciji Srbije

Svetsko prvenstvo u Španiji: Rukometašice “Jagodine” u reprezentaciji Srbije

“Ovo je velika čast. Daćemo sve od sebe da učinimo naš klub i grad ponosnim” rekle su igračice jagodinskog kluba. U Stručnom štabu seniorske reprezentacije Srbije je i trener „Jagodine“ Dragan Markov

Rukometašice “Jagodine” Katarina Bojčić i Nataša Lovrić: Foto TV Kopernikus

Rukometašice “Jagodine“ Katarina Bojčić i Nataša Lovrić su u seniorskoj reprezentaciji Srbije za završne pripreme uoči Svetskog prvenstva u Španiji.
One kažu da je san svakog sportiste da zaigra reprezentaciju.

-Naravno da je velika čast i zadovoljstvo što sam dobila ovaj poziv, ali on sa sobom nosi i veliku odgovornost. Mi smo sada ušle u neke druge vode koje nismo do sada otkrile i igramo za našu državu, što je velika čast. Sigurna sam da ćemo dati svoj maksimum i da nećemo razočarati nikoga ko veruje u nas. Mi ćemo učiniti naš klub ponosnim, kao i grad Jagodinu –rekla je Lovrić.

-Poziv je ogromna stvar i velika čast. Da li sam očekivala ili nisam – radila sam na tome, a sve ostalo je bilo na treneru i selektoru. Nadam se da ćemo pokazati kako treniramo, da osvetlimo obraz kluba. Ponosna sam na sebe i na svoju saigračicu, kao i na to što smo došle do ovoga da budemo pozvane da se borimo da odemo na Svetsko prvenstvo –rekla je Bojčić.

Okupljanje državnog tima je biće u ponedeljak 22. novembra u Staroj Pazovi, gde će 27. i 29. novembra biti odigrane dve kontrolne utakmice protiv Severne Makedonije. U Stručnom štabu seniorske reprezentacije Srbije je i trener „Jagodine“ Dragan Markov koji ističe značaj nastupa dve rukometašice dvostrukog uzastopnog prvaka Srbije za državni tim.

-Ono što stalno ističemo sada se na neki način „materijalizuje“ i kruniše. To je ulaganje grada u sport i mlade ljude, od najmlađih kategorija. Treba vremena i strpljenja, ali posle nekoliko godina intenzivnog rada, odricanja, svega i svačega, došli smo do toga da imamo i dve reprezentativke. To ulaganje u mlade ljude, u budućnost, kao što ističe gospodin Dragan Marković Palma, zaista jeste tako i to se ovde vidi na najbolji mogući način. Sav taj uloženi trud došao je na svoje. Vrh svakog igrača je da zaigra za reprezentaciju svoje zemlje, ali naravno i za trenera –rekao je Markov.

Završne pripreme Ženske rukometne reprezentacije Srbije u Staroj Pazovi trajaće do prvog decembra kada državni tim putuje u Španiju na planetarni šampionat koji se održava do 19. decembra. Podsećamo da je Srbija u grupi sa Rusijom, Kamerunom i Poljskom.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .