Naslovna // Sport // Tim predvođen Mikicom Veljićem osvojio drugo mesto

Tim predvođen Mikicom Veljićem osvojio drugo mesto

Državno prvenstvo održano je u Donjoj Austriji, a učestvovalo je ukupno 160 takmičara. Veljić je bio jedini iz Srbije

Georg Muller i Mikica Veljić tokom takmičenja: Foto – privatna arhiva

Na Državnom prvenstvu u IPSC pucanju, koje je održano 17. i 18. juna u Donjoj Austriji, među 160 učesnika bio je i Mikica Veljić, jedini IPSC strelac sa teritorije jagodinske opštine i jedini takmičar iz Srbije.

Takmičenje je održano u disciplinama: Classic, Revolver i Standard, a Veljić je nastupio u svojoj kategoriji Super seniora, u disciplini Standard. Na molbu republičkog selektora u ovom sportu, Veljić je preuzeo vođenje tima Donje Austrije. Tim koji je vodio postigao je dobre rezultate, te je uspeo da se izbori za drugo mesto i titulu vicešampiona.

-S obzirom na to da moj tim i ja ne pucamo u disciplini Standard, već u disciplini Production, ipak smo prihvatili izazov. Da bi došli do rezultata vrednog medalje, svaki član tima morao je iz sebe da izvuče maksimum da bi pobedili većinu iskusnih strelaca u ovoj disciplini. Na našu veliku radost, uspeli smo da osvojimo drugo mesto i titulu vicešampiona –rekao je Veljić.

Prema njegovim rečima, vremenski uslovi su bili odlični, poligon je bio vrlo profesionalno pripremljen, a oba dana takmičenja protekla su u odličnom raspoloženju organizatora i učesnika.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .