Naslovna // Sport // ,,Trgovacki“ na novoj adresi

,,Trgovacki“ na novoj adresi

U Jagodini se spojili OFK Tabane i FK Trgovački

Jagodina. – Omladinski fudbalski klub ,,Tabane“ ja za dve godine preskočio dva ranga. Posle osvajanja titule u Prvoj gradskoj ligi Jagodine, OFK Tabane je trijumfalno završilo trku i u Međuopšinskoj ligi. Ambicije rukovodstva tog kluba, međutim, nisu u potpunosti ostvarene. Želje su bile veće od igranja u Pomoravskoj okružnoj ligi. Zbog toga je od dva, posle Jagodine, naujuspešnija kluba – Trgovačkog i OFK Tabane formiran jedan sa imenom : FK ,,Tabane Trgovački“ koji će najesen igrati u Srpskoj ligi – Istok.

Za predsednika spskoligaškog kluba sa novim imenom izabran je Vladica Milanović, dosadašnji direktor OFK Tabane. Radi se o bivšem sudiji koji je svojevoljno okačio pištaljku o klin i ako je važio za jendog od najperspektivnijih sudija u Srbiji. Vladica Milanović je, inače, stariji sin aktuelnog predsednika Jagodine Gorana Milanovića. Za dva potpredsednika kluba izabrani su dosadašnji čelnici Trgovačkog odnoso OFK Tabana – Vlada Stevanović i Ivan Nešić. Marko Dimitrijević, sin trofejnog trenera Vitomira Dimitrijevića Halera, obavljaće ulogu sportskog direktora kluba a generalni sekretar biće Milan Tanasković, bivši istaknuti sudija koji je tu funkciju do sada veoma uspešno obavljao u Trgovačkom.

FK Trgovački

FK Trgovački

Da se radi o ozbiljnoj priči potvrđuje i podatak da je za šefa stručnog štaba imenovan Miljojko Gošić,trener koji je Jagodinu uveo u Jelen Super ligu a trenutno je direktor Omladinske škole fudbala u FK ,,Jagodina“. Đorđe Vučković, jedan od trenera mlađih kategorija FK ,,Jagodina“ biće njegov pomoćnik a uloga trenera golmana povrena je nekadašnjem golmanu Jagodine i Trgovačkog Miroslavu Petkoviću Klemi.

Inače, FK ,,Tabane Trgovački“ biće na novoj adresi, u Tabanu, najvećoj gradskoj Mesnoj zajednici. Igralište OFK Tabane biće mesto gde će se od naredne jeseni odigravati prvenstvene utakmice Srpske lige – Istok. Inače, igralište će za dva meseca dobti sasvim novo ruho. Biće izgrađena tribina sa 500 sedišta kao i savremene svlačionice sa klupskim prostorijama. Biće stvreni svi uslovi ne samo za odigravanje utakmice Srpske lige – Istok već i Prve lige Srbije.

Milan Tanasković stari - novi sekretar novog FK Tabane Trgovački

Milan Tanasković stari – novi sekretar novog FK Tabane Trgovački

-Novoformirani klub FK ,,Tabane Trgovački“ će imati sve uslove za normalan rad i biće praktično prateći klub sperligaša Jagodine. To znači da će igrači koji izađu iz omladinske škole FK ,,Jagodina“ biti ustupani ovom klubu sa ciljem da steknu iskustvo i da se eventualno vrate u redove superligaša. Već po povratku sa priprema u Banskom, Jagodine će igrače na koje u ovom trenutku ne računa Mladen Dodić, ustupiti FK ,,Tabane Trgovački“. Ambicije kluba su, u prvoj sezoni, plasman pri vrhu tabele a ako to bude onako kako je planirano, već u drugoj sezoni ovaj klub će se boriti i za prvo mesto i ulazak u Prvu ligu Srbije. Očekujemo da na novoj lokciji imamo daleko veću podršku navijača, jer u Tabanu se po tradiciji okuplja veliki broj ljubitelja fudbala kojima ćemo ovoga puta ponuditi znatno kalitetniji fudbal, kaže Milan Tanasković, generalni sekretar kluba.

Brojni i verni navijači OFK Tabane

Brojni i verni navijači OFK Tabane

Inače, pripreme kluba sa novim imenom za novu sezonu počele su 1. jula a na treninzima se redovno okuplja preko 20 fudbalera ali definitivan spisak igrača na koje će trener Miljoko Gošić računati znaće se tek krajem ovog meseca.
Z. Milovanović
foto:S.Alempijević

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .