Naslovna // Sport // U FK “Jagodina” guzva na izlaznim vratima

U FK “Jagodina” guzva na izlaznim vratima

Sa ispisnicama u džepu otišli: Dario Damjanović, Predrag Ranđelović, Slaviša Stojanović i Filip Arsenijević, a iz kluba sigurno odlaze Duško Dukić i Mohamed El Monir. Do odlaska u Antaliju stižu adekvatna pojačanja

Izigran: Filip Arsenijević

Izigran: Filip Arsenijević

U Jagodini, dok su fudbaleri na zasluženom odmoru, najaktuelniji je predstojeći prelazni rok. Superligaš iz grada na Belici se već rastao sa nekoliko standardnih prvotimaca. Ispisnicu je prvi dobio Filip Arsenijević, kome je istekao ugovor i krajem decembra je 10 dana boravio u Tripoliju (Libija) gde je trebalo da potpiše ugovor sa Al Itihadom, najboljim timom u Libiji čiji je trener Branko Smiljanić.

Posle 10 dana čekanja stiglo je definitivo „ne” pa je Arsenijević neobavljena posla morao natrag, u Srbiju.
– Izgubio sam deset dana u hotelu i teretani, sve mi se smučilo. Doživeo sam mnoge stvari u fudbalu, ali ova poslednja me ljudski dotukla, rekao je po povratku iz Libije Filip Arsenijević.

Inače, sjajnog ofanzivnog vezistu ljudi iz Al Ihada su gledali na meču sa Vojvodinom koji je Jagodina dobila sa 3:0 posle sjajne partije. U Libiju je otputovao zajedno sa Seadom Hadžibulićem, koji je prošlog leta dva meseca bio član Jagodine. Imao je neophodna dokumenta: ispisnicu, brisovnicu, sertifikat FSS… Libijci su ga jednostavno prevarili. Gde će nastaviti karijeru: u Jagodini ili u nekom inostranom klubu, zaista je neizvesno.

Vraća se u Vardar: Predrag Ranđelović

Vraća se u Vardar: Predrag Ranđelović

Predrag Ranđelović je raskinuo ugovor sa Jagodinom i najverovatnije se vraća u Skoplje gde će ponovo zadužiti dres Vardara.
– Kontaktirali su me Skopljanci, žele da se vratim. Ostavio sam dobar utisak u Vardaru, gde sam dve godine bio standardni prvotimac a po dobijanju makedonskog državljanstva i reprezentativac. Ponuda je na stolu, videćemo šta će biti, poručio je Predrag Ranđelović.

Jagodinu je sa ispisnicom u džepu napustio je Dario Damjanović. Visoki zadnji vezni igrač se još uvek nije oglasio gde će uspešnu karijeru nastaviti.

Otišao: Dario Damjanović

Otišao: Dario Damjanović

Iz Jagodine je otišao i napadač Slaviša Stojanović. NJegov novi klub je Borac iz Čačka. U Jagodinu je došao pre godinu i po dana iz Smedereva ali nije uspeo da se izbori za status standardnog prvotimca zbog izuzetno jake konkurencije za mesto u špicu napada.

Na izlaznim vratima je i Duško Dukić, sjajni desni bek, koji je jesenas u dresu Jagodine odigrao samo 5 prvenstvenih utakmica. Zadobio je povredu u Beogradu na utakmici protiv Čukaričkog. Dve nedelje kasnije bio je u startnih 11 na utakmici 9. kola u Nišu. Međutim, na zagrevanju se uhvatio za mišić noge i pao. Zamenio ga je Filipović koji je za tu utakmicu bio među rezervnim fudbalerima. Dukić se potom oporavljao puna dva meseca i do kraja sezone nije više oblačio dres Jagodine. Dukiću je istekao ugovor i on će najverovatnije u Crvenu zvezdu.

Naime, Slaviša Stojanović, šef stručnog štaba Crvene zvezde, izrazio je želju da mu rukovodstvo kluba dovede Dukića. Ovaj fudbaler koji je rođen u Zadru, u Pomoravlju je najpre branio boje

Poziv Zvezde se ne odbija: Duško Dukić

Poziv Zvezde se ne odbija: Duško Dukić

paraćinskog Jedinstva a za Jagodinu je igrao u dva navrata. Ima i dve inostrane avanture, u beloruskom Vitebeku i rumunskoj Politehnici iz Temišvara. Ovih dana je obavio razgovor sa čelnicima našeg najtrofejnijeg kluba i gotovo sigurno će zadužiti crveno-beli dres.
– Eventualni prelazak u Zvezdu biće moj najvažniji potez u karijeri. Obožavam da igram na Marakani zbog specifične atmosfere koju prave navijači. Uvek sam tu dolazio sa posebnim emocijama, reči su Duška Dukića.

Mohamed El Monir, reprezentativac Libije, je fudbaler koji je u centru pažnje ovih dana. Naime, uoči Nove godine obelodanjeno je da je na meti Rijeke iz istoimenog grada u Hrvatskoj. Međuti, El Monir nije bio voljan da prihvati ponudu Rijeke iako su se dva kluba: Jagodina i Rijeka dogovorili oko uslova prelaska sjajnog levog beka na Katridu, stadion lociran pored mora sa zapadnom tribinom u steni. U međuvremenu se oglasio i Partizan koji je pokazao interesovanje za usluge ovog fudbalera. Međutim, iz ,,crno-belog” tabora stigla je precizna informacija: – Samo ukoliko ode Volkov, uzimamo El Monira!

Međutim, pojavila se i treća, najrealnija, kombinacija. Mohamed El Monir je na dobrom putu da ne iskoristi povratnu kartu iz Libije. Naime, protekle nedelje procurela je informacija da je šampion Libije Al Itihad, nesuđeni klub Filipa Arsenijevića, zainteresovan da angažuje Mohameda El Monira.
El Monir dane odmora provodi u rodnom Tripoliju. Za konačan dogovor potrebna je saglasnost sve tri strane jer El Monir je vezan ugovorom za Jagodinu i srpskoligaš iz Pomoravlja ima pravo na obeštećenje. Iz Libije stižu informacije da su El Moniru ponuđeni odlični uslovi, u Libiji je cenjen i poštovan jer je pružao sjajne partije u dresu repreznetacije. Na potezu je, dakle, Jagodina!

Ni Rijeka, ni Partizan, već Al Itihad: Mohamed El Monir

Ni Rijeka, ni Partizan, već Al Itihad: Mohamed El Monir

Da li će još neko od standardnih prvotimaca otići iz Jagodine znaće se, najverovatnije, do 15. januara za kada je zakazana prozivka igrača. Do tada će biti poznato i ko će eventualno pojačati Jagodinu. Za sada je izvesno da će Ivan Miladinović biti prekomandovan iz Tabana Trgovačkog u Jagodinu kako bi popunio upražnjeno mesto desnog beka. Miladinović je igrao u mlađim selekcijama Jagodine a igrama u dresu jagodinskog srpskoligaša je skrenuo pažnju na sebe i dobiće priliku da se bori i za mesto u najboljem timu Jagodine.

Z. M.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .