Naslovna // Sport // U Jagodini obeležen Međunarodni dan joge

U Jagodini obeležen Međunarodni dan joge

Javnom času u parku Fakulteta pedagoških nauka prisustvovalo je desetak polaznika, a među njima je bilo i onih koji su se prvi put susreli sa jogom

Foto: TV Kopernikus

Međunarodni dan joge, 21. jun, obeležen je i u Jagodini, protekle srede u parku Fakulteta pedagoških nauka.

Čas je držala Olivera Rakić, fizioterapeut i instruktorka joge, koja je zajedno sa desetak polaznika još jednom promovisala ovu drevnu veštinu. Ona je istakla da je cilj ovog javnog časa bio širenje svesti o jogi kao veštini koja doprinosi boljem zdravlju čoveka: kako duhovnom, tako i fizičkom. Tema ovogodišnjeg obeležavanja bila je ljudskost, odnosno ujedinjenje čovečanstva za boljitak celog sveta. Polaznici su tom prilikom izveli niz položaja koji pomažu u održavanju jačine i elastičnosti kičmenog stuba, ravnoteže i rešavanju deformiteta zglobova. U drugom delu časa, Olivera je demonstrirala noviju granu joge – jogu lica. Tom prilikom, pričala je i o njenim benefitima: kako sa estetske strane, tako i sa strane kompletnog zdravlja čoveka.

Skup je izazvao veliko interesovanje ljudi različitih starosnih dobi, posebno kod onih koji do sada nisu imali kontakta sa ovom veštinom, te se može reći da je ovo bila još jedna uspešna promocija prijateljstva, bliskosti sa samim sobom i kolektivnog osmeha.

N.P.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .