Naslovna // Sport // Uspeh Karate kluba “Sensei” na takmičenju u Zrenjaninu

Uspeh Karate kluba “Sensei” na takmičenju u Zrenjaninu

Klub se vratio u Jagodinu sa ukupno pet zlatnih, jednom srebnom i dve bronzane medalje. „Ovo im je prvi put i ja sam prezadovoljan“ rekao je Radoslav Adamović, trener karate kluba „Sensei“ u Jagodini

Karate klub “Sensei” na takmičenju u Zrenjaninu

Državno prvenstvo Srbije u disciplinama tradicionalnog karatea u katama i borbama održano je u subotu 22. maja u Zrenjaninu. Pored ostalih, učestvovali su i karatisti kluba „Sensei“ u Jagodini i tom prilikom ostvarili zapažene rezultate.

Ognjen Disić osvojio je zlatnu medalju u katama pojedinačno među dečacima starim od osam do devet godina, kao i Matija Mihajlović u borbama juniora starih od 16 do 17 godina. Mešoviti juniorski kata tim, koji čine takmičari stari od 16 do 17 godina, čine Nemanja Crnković, Matija Mihajlović i Kristina Todorović, a svakom od njih uručena je zlatna medalja. Nemanja Crnković osvojio je srebro u borbama juniora uzrasta od 16 do 17 godina. Pojedinačno u katama, Luka Živković i Ilija Marinković osvojili su bronzane medalje i to u kategoriji dečaka starih od 12 do 13 godina. S obzirom na to da su prvi put na takmičenju, trener Radoslav Adamović istakao je da je zadovoljan postignutim rezultatima:

-Imali su vremena da pokažu kvalitet. Dosta toga su znali i oduševili su profesora dr-a Vladimira Jorgu koji je predsednik Tradicionalne karate Federacije, srpske, evropske i svetske. Na njegov poziv smo se mi i odazvali. Deca su izuzetno pametna i lepo je raditi sa njima. Ja sam ponosan kada ih gledam kako rade na treningu S obzirom na to da je ovo bilo vatreno krštenje našim navedenim takmičarima, jer su prvi put izašli na takmičenje, ispunili su bonus 100% i svako od njih je osvojio po medalju. Ovo nije slučajan rezultat, jer su svi mnogo dugo, uporno i sa velikom voljom i entuzijazmom neumorno trenirali. Došli su na takmičenje da pokažu kvalitet i uspeli su u tome –rekao je ponosno Adamović.

Organizator takmičenja bio je Karate klub „Banatski cvet“ iz Zrenjanina. Adamović je istakao da će i dalje vredno raditi sa svojim karatistima, te i da se nada novim uspesima u periodu pred njima. Takođe, izrazio je i zahvalnost direktoru, nastavničkom veću i kompletnom osoblju Osnovne škole „Boško Đuričić“, gde treniraju svakog utorka i četvrtka.

Karate klub „Sensei“ u Jagodini postoji od 1990. godine i od tada je iznedrio brojne prvake Srbije, Jugoslavije, Balkana i Evrope.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .