Naslovna // Sport // Vučić za slavlje Zemunaca

Vučić za slavlje Zemunaca

 

JAGODINA PORAŽENA U ZEMUNU U DERBIJU 29. KOLA PRVE LIGE SRBIJE

Kombinovani tim Jagodine je pružio dostojan otpor novom superliogašu ali domaći su gol za tri boda, veliku radost i slavlje po završetku utakmice postigli u 21. minutu a strelac je bio Vučić. U subotu kraj prvenstvene trke: u Jagodinu dolazi Proleter iz Novog Sada na čelu sa Zoltanom Sabom, koji je ovogodišnju sezonu započeo na klupi Jagodine u ulozi trenera. Početka u 17 časova

ZEMUN – JAGODINA 1:0(1:0)

            ZEMUN – Stadion: Gradski u Gornjoj varoši. Gledalaca: 3.000. Sudija: Ivan Nikitović (Čačak)7. Pomoćnici: Pavle Piper (Čačak), Milorad Milićević (Ivanjica). Strelac: Vučić u 21. minutu. Žuti karton: Luković (Zemun).

            ZEMUN: Kirovski -, Božović 7,5, Cvetković 7,5, Bubonja 7,5, Vučić 8, Luković 8, Ljubomirac 7,5, Ristović 8(od 7. Stanojević -), Dimić 7,5, Lukić 7,5(od 60. Beljić 7,5), Milosavljević 7,5(od 64. Đalović 7,5).

            JAGODINA: Stojanović 7, Vlajković 7, Ristić 7, Marić 6,5, I. Miladinović 7(od 50. Dulović 6,5), L. Ivanović 6,5, Milošević 7, S. Miladinović 7, I. Ivaniović 7, Milošković 6,5(od 54. Petrović 6,5), Lečić 7(od 61. Dimitrijević 6,5).

            IGRAČ UTAKMICE: Nemanja Vučić (Zemun).

            Na poslednjem ovogodišnjem gostovanju u Zemunu fubdaleri Jagodine su doživeli minimalan poraz. Ponovo su Jagodinci igali sa kombinovanim timom ali slavljeniku Zemunu, koji se posle tačno 10 godina vratio u Super ligu, nisu uspeli da uskrate veliku radost. Čak šta više pobedom nad ekipo  Slobode, u 28. kolu odigranom prošle srede, Jagodnci su omogućili Zemunu da dodje bez problema do druge pozicije i velikog uspeha.

            Domaći nisu želeli da kalkulišu. Želeli su da trijumfom zaokruže sjajnu seriju od 12 pobeda za redom. Da će bodovi pripasti Zemunu nagovestio je Bubonja već u 6. minutu: slobodan udarac sa 20 metara izveo je Ristović, a štoper domaćeg tima bio je najviši u skoku ali je lopta upućena glavom prešla iznad prečeke. Nedugo zatim centrirao je Ristović iz slobodnjaka, a u skoku Vučić je glavom šutirao na isto mesto.

            Fudbaleri Jagodine uzvratrili su u 20. minutu. Luka Ivanović je šutirao ali nejgov udarac je izblokirala odbrana domaćih, a u nastavku akcije Cvetković je otklonio opasnost.

            Trenutku odluke prethodio je pokušaj Ristovića, iz blizine je precizno ciljao, da bi Ristić ispred gol-linijne sporečio već vidjeno vodjstvo. Medjutim, već u sledećem napadu zatresla se mreža Jagodine. Ristović je izveo korner, na suprotmoj stativi isprsio se Nemanja Vučić i ispostavilo se postiogao gol vredan superligaške scene – 1:0.

            Do kaja poluvremena pažnju je izazvao šut Dimića, ali se istakao Stojanović. Isti akteri su se našli na sceni i 120 sekundi kasnije, a golman gostiju je ponovo izašao kao pobednik.

            U nastavku posle centaršuta Milosavljevića iz slobodnog udarca, Lukić je tukao pored konstrkcije gola. U 65. minut Ljubomirac je sve lepo uradio, prešao je Ristića i ušao u šesnansterac, dodao loptu Božoviću na 13 metara od gola ali je usledio neprecizan udarac.

            Poslednju šansu propustio je ,,rezervista“ Beljić u nadoknadi vremena. Probao je iz daljine da zatrese mrežu gostiju, ali je Stojanović panterskom intervencijom ostao nesavlada.

            U subotu se završava ovogodišnja sezona u Prvoj ligi Srbija. Jagodina pred svojim navijačima igra sa ekipom  Proletera iz Novog Sada. Ekipu Proletera u ulozi trenera predvodi Zoltan Sabo, na početku ovogodišnje sezone trener Jagodine. Početak ove utakmice, bez takmičarskog značaja, je u 17 časova.

Z.M.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .