Naslovna // Sport // Završen 12. memorijalni odbojkaški turnir u Jovcu kod Ćuprije

Završen 12. memorijalni odbojkaški turnir u Jovcu kod Ćuprije

Turnir podržala opština Ćuprija zajedno sa sportskim Sportskim savezom ove opštine i Odbojkaškim savezom Srbije. Turnir podržali i reprezentativci Srbije u odbojci

U turniru su učestvovali ljubitelji odbojke svih generacija

Memorijalni turnir u odbojci, 12. po redu, održan je proteklog ponedeljka u selu Jovac kod Ćuprije. U finalu su igrali OK „Mladost“ iz Jovca i „Borac“ iz Paraćina, a pobedu je odneo domaćin sa 3:0.

Odbojkaški turnir u ovom selu počeo je sa održavanjem 1998. godine i organizovan je 10 godina. U međuvremenu, došlo je do zastoja iz različitih razloga, te je lokalno udruženje „Jovački izvor“ ponovo pokrenulo turnir prošle godine, sa ciljem da vrati odbojku u ovo selo gde se ona igra duže od 40 godina:

-Postoji veliki broj dece koji je zainteresovan za ovaj sport. Svakog dana uveče, sada dok traje raspust, između pedesetoro i sedamdesetoro dece je na našem terenu, što je prava retkost u našem selu, okruženju, a mislim i u celoj Sriji. Bave se odbojkom i drugim vrstama sporta, te smo zato i odlučili da mi za njih organizujemo ovaj turnir i da ga ponovo oživimo. Njega su podržali Odbojkaški savez Srbije, Savez  za školski sport Srbije, Sportski savez Ćuprije na čelu sa opštinom, kao i mnogobrojni sponzori koji su želeli da ovaj turnir bude uspešan zbog dece koja se okupljaju ovde svake večeri. Takođe, naši reprezentativci na čelu sa Sarom Lozo, Brankicom Mihajlović, Tijanom Bošković, Aleksandrom Okolićem podržali su poklonima i dresovima reprezentacije, tako da imamo zaista jednu veliku podršku u organizaciji –rekla je Jelena Janković iz Udruženja „Jovački izvor“.

Pobedila je ekipa “Mladost” iz Jovca

Tokom sve tri nedelje trajanja, turniru je prisustvovala i reprezentativka Srbije u odbojci Sara Lozo. Njena majka je iz ovog kraja, te joj je bilo posebno zadovoljstvo da podrži turnir i sve učesnike:

-Ja sam kao mala dolazila ovde kod moje rodbine i igrala sam ovde kao što oni sada igraju ovde. Znam da se dugo nije održavao turnir, sigurno nekih 10 godina. Prošle godine su počeli opet sa organizacijom, koja je ove godine na vrhunskom nivou. Imam priliku i čast da gledam kako se odbojka igra, da ih gledam i podržim –istakla je Lozo.

Pehar za prvo mesto osvojio je OK „Mladost“ iz Jovca, a vicešampion je „Borac“ iz Paraćina. Treće mesto osvojila je ekipa „Mladost 2“ iz Jovca, dok je na četvrtom mestu odbojkaška ekipa iz Jagodine, a dodeljena su i pojedinačna priznanja najistaknutijim igračima. Iz organizacije ističu da će do kraja leta organizovati još dva turnira: u malom fudbalu i stonom tenisu, a sve sa ciljem druženja mladih ljudi i negovanja sportskog duha u ovom kraju.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .