Naslovna // Sport // Završen drugi ribolovački “Most kup” u Ćupriji

Završen drugi ribolovački “Most kup” u Ćupriji

Takmičilo se oko 80 ribolovaca iz različitih krajeva Srbije. Pobednik u fider kategoriji je Saša Cuckić, dok je u varaličarskoj najbolji bio Saša Marinković. Dodeljene su i vredne nagrade

Saša Cuckić je pobedio u fider, a Saša Marinković u varaličarskoj kategoriji

Ribolovački „Most kup“, drugi po redu, održan je proteklog vikenda, 14. i 15. septembra, u Moravskom parku u Ćupriji.

Ova sportska manifestacija trajala je dva dana: prvog su se takmičili fideraši, kojih je bilo 17, dok su se drugog takmičili varaličari, kojih je bilo oko 60, rekao je Vladimir Milojević, član Udruženja rekreativnih ribolovaca „Varaličar“ iz Ćuprije:

-Fideraši uglavnom pecaju belu ribu. Oni hrane ribu i živim mamcima je love. Varaličari koriste veštačke mamce poput metalnih varalica, onih od drveta, plastike ili silikona. Na taj način, pokušavaju da prevare grabljivice poput soma, štuke, smuđa i drugih riba. Ideja je da sačuvamo našu reku, da pokažemo šta imamo u centru grada, da ljudi mogu i nevezano za takmičenje da dolaze i uživaju u Ćupriji –rekao je Milojević.

Učestvovalo je oko 80 takmičara iz različitih krajeva Srbije

Takmičara je bilo skoro 80 iz svih krajeva Srbije. Prvo mesto  u fider kategoriji osvojio je Saša Cuckić, drugi je bio Darko Todosijević, a treći Đorđe Petrović. U varaličarskoj kategoriji, najbolji je bio Saša Marinković iz Zaječara, vicešampionsku titulu je poneo Vladan Miladinović iz Kruševca, dok je na trećem mestu završio Slobodan Todosić iz Prokuplja. Najveću ribu upecao je Srđan Vujčić iz Ćuprije. Njegov bucov bio je dugačak 75 centimetara i težak oko 3,5 kilograma.

Najbolji su nagrađeni štapovima za pecanje i hranom za primamljivanje ribe, a te nagrade obezbedili su sponzori. Organizator „Most kupa“ je Turistička organizacija, dok je pokrovitelj opština Ćuprija.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .