Naslovna // Sport // Završen prvi memorijalni turnir u malom fudbalu u Glavincima

Završen prvi memorijalni turnir u malom fudbalu u Glavincima

U seniorskoj konkurenciji najbolji je FK “Bratsvo” iz Međureča, dok je u omladinskoj i ženskoj konkurenciji najbolji bio FK„Levač“. Dodeljene su i nagrade u vidu novca, pehara i diploma, a svima su uručene i zahvalnice za učešće. Organizatori su Jagodinski sportski savez i lokalna samouprava grada Jagodine

FK “Bratsvo” najbolje je među seniorima

Turnir u malom fudbalu pod nazivom „Legende glavinačkog fudbala“ završen je protekle subote u ovom selu.

Organizovan je u znak sećanja na sve preminule, nekadašnje  fudbalere iz ovog sela i kao takav, trajao je 11 dana. Ekipe su se takmičile u seniorskoj, omladinskoj i ženskoj konkurenciji. 

Predsednik Organizacionog odbora turnira prof. Marko Nikolić izrazio je zadovoljstvo organizacijom, kao i to da želi da turnir preraste u tradiciju:

-Mislim da smo opravdali sva očekivanja i da je turnir u potpunosti uspeo, s obzirom na veoma brzu organizaciju. Mnogo su nam pomogli Jagodinski sportski savez i lokalna samouprava grada Jagodine –rekao je Nikolić.

Stevan Marković najbolji je golman među omladincima

Prvo mesto u seniorskoj konkurenciji osvojila je ekipa fudbalskog kluba „Bratstvo“ iz Međureča pošto je rezultatom 3:0 savladala „Mladost“ iz Tečića. Treće mesto pripalo je „Juhoru“ iz Glavinaca, a četvrto fudbalerima iz „Kolara“. Proglašeni su i najistaknutiji igrači u seniorskoj konkurenciji. Najbolji golman je Nikola Antić, čuvar mreže iz Tečića, najviše pogodaka, čak 11, postigao je Nikola Marković, igrač „Juhora“, dok je najboljim fudbalerom turnira proglašen Stefan Pavlović, član „Bratstva“ iz Međureča. Tri prvoplasirane ekipe u seniorskoj konkurenciji nagrađene su novčano sa po 10, 20 i 30 hiljada dinara, peharima i diplomama. Svi oni su prezadovoljni dešavanjima na terenu:

-Zahvalio bih se organizatoru turnira na pozivu. Mi smo jedina ekipa iz druge opštine, a igrali su i svi momci iz lokalnog fudbalskog kluba „Mladost“ iz Tečića, koji se takmiče u međuopštinskoj ligi „Sever“. Organizacija je zaista bila na jednom izuzetnom nivou. Ovo je retkost da se vidi danas, a još  ređe da se vidi ovoliko publike na jednom sportskom događaju –rekao je Antić.

FK “Levač” bio je najbolji i u ženskoj konkurenciji

-Ovo je jedan od boljih turnira koji sam igrao do sada. Ako Bog da, igraćemo i sledeće godine. Super se osećam kao najbolji strelac. Sve je to zahvaljujući mojim saigračima i to nije samo moja zasluga –kazao je Marković.

-Turnir je stvarno prošao u odličnoj organizaciji. Sve je bilo kako treba i svaka čast organizatorima. Bili smo favoriti, ali opet, nikad se ne zna –istakao je Pavlović.

Turnir je trajao 11 dana i privukao je veliku pažnju

U omladinskoj konkurenciji, finale je takođe bilo napeto i neizvesno. „Levač“ iz Rekovca pobedio je „Partizan“ iz Majura rezultatom 3:2. Iz redova pobedničkog tima, dvojica su najistaknutijih aktera turnira: najbolji igrač je Ognjen Mijušković, dok je najbolji golman Stevan Marković. Najboljim strelcem proglaše je Nikola Milojević iz majurskog „Partizana“. Treće mesto osvojila je ekipa iz Kolara, dok je četvrto mesto pripalo „Juhoru“ iz Glavinaca.

U ženskoj konkurenciji, u finalu, „Levač“ iz Rekovca pobedio je FK „Plava zvezda“ iz Kragujevca. Iz pobedničkog sastava su najbolji igrač Tamara Gavrilović i strelac Nevena MilojevićAnja Megić, golman „Juhora“ iz Glavinaca, proglašena je najboljim čuvarem mreže. Sve utakmice sudli su Goran JevremovićDarko Pantić i Momir Stanojević, a zahvalnica je uručena i predsedniku FS opštine Rekovac Vladi Milojević, za izuzetan doprinos u organizaciji turnira. Organizator je dodelom priznanja zahvalio svim ekipama koje su učestvovale u turniru, takođe i arbitrima.

D.M.
 

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .