Naslovna // Sport // Završen Regionalni rukometni turnir u Jagodini

Završen Regionalni rukometni turnir u Jagodini

Prvo mesto osvojile su Rukometašice Pomoravsko-rasinsko-šumadijskog regiona. Na drugoj poziciji našle su se rukometašice Mačvansko-kolubarskog regiona, dok su na trećem mestu rukometašice Braničevsko-podunavskog regiona

Učestvovalo je više od 100 rukometašica iz sedam ekipa

Rukometašice Pomoravsko-rasinsko-šumadijskog regiona osvojile su prvo mesto na Regionalnom rukometnom turniru Centralne Srbije koji je održan proteklog ponedeljka i utorka u Sportskoj hali „JASSA“  u Jagodini.

Takmičenje je održano za rukometašice rođene 2006. i 2007. godine,  a nastupilo je sedam rukometnih selekcija iz centralne Srbije. Selekcija Pomoravsko-rasinsko-šumadijskog regiona ostvarila je pet pobeda i jedan poraz tokom takmičenja, a koordinator ove selekcije Marko Marković zadovoljan je postignutim:

-Utisci su odlični. Sve je prošlo kako treba. Puno dece je učestvovalo i to je ono najbolje što Srbija ima. Drago mi je da smo na kraju izašli kao pobednici, ali svi smo tu došli da učestvujemo –rekao je Marković.

Drugo mesto osvojile su rukometašice Mačvansko-kolubarskog regiona, dok je treće mesto zauzela ekipa iz Braničevsko-podunavskog regiona, a prva tri prvoplasirana sastava nagrađena su peharima i medaljama. Takmičenju je prisustvovao i Božidar Đurković, predsednik Rukometnog saveza Srbije. On je izrazio zadovoljstvo zbog učešća velikog broja mladih i talentovanih rukometašica:

-Veliki broj dece se okupio ovde u Jagodini. One su budućnost srpskog rukometa. Ima puno talenata. Jagodina je grad koji ima rukometnu tradiciju. Prvak je države u ženskoj konkurencji, a muška ekipa se polako vraća na mesto koje želi, a koje joj možda i pripada. Očekujemo da rukomet u Jagodini nastavi uzlaznom linijom –rekao je Đurković.

Posle takmičenja, koje je organizovano u saradnji sa Gradskim rukometnim savezom Jagodine, proglašeni su i najistaknutiji takmičari. Najboljim igračem proglašena je Dmitra Bogosavljević iz Braničevsko-podunavskog regiona. Najbolji strelac turnira je Neda Radovanović, dok je najbolji golman Sara Antonijević, a obe rukometašice dolaze iz redova Pomoravsko-rasinsko-šumadijskog regiona.

Domaćin turnira je u sastavu ekipe iz Pomoravsko-rasinsko-šumadijskog regiona imao tri rukometašice iz Jagodine. To su bile Ivona Pavlović, Jana Đorđević i Lena Maksimović.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .