Naslovna // Sport // Završen treći memorijalni turnir “Jovan Mijatović” u Jagodini

Završen treći memorijalni turnir “Jovan Mijatović” u Jagodini

Najbolji šahista je Janko Nikolić, dok su u stonom tenisu najbolji bili Anastasija Marković u ženskoj i Lazar Nedeljković u muškoj konkurenciji

Najbolji šahisti sa rukovodiocem šahovske sekcije i vaspitačem Goranom Stanimirovićem

Memorijalni turnir u šahu i stonom tenisu, „Jovan Mijatović“, treći po redu, koji se svake godine održava u jagodinskom Domu učenika srednjih škola, završen je proteklog četvrtka posle tri dana trajanja. Prvo mesto u kategoriji najboljeg šahiste u osvojio je Janko Nikolić. Kada je stoni tenis u pitanju, u muškoj i ženskoj konkurenciji prva mesta osvojili su Lazar Nedeljković i Anastasija Marković.

Drugo i treće mesto na šahovskom turniru osvojili su Igor Ivanović i Dalibor Lukić. Kada je takmičenje u stonom tenisu u pitanju, u muškoj konkurenciji drugo i treće mesto zauzeli su Damjan Perić i Jovan Gajić. U ženskoj konkurenciji, drugu i treću nagradu sa sobom su ponele Milica Jović i Jovana Jović.

Učešće je uzelo dvadeset dvoje takmičara u šahu i dvadeset četvoro u stonomtenisu. Takmičara je bilo kako iz šah klubova „Jagodina“ i „Kablovi“, tako i Doma učenika, jagodinskih srednjih škola i sa Fakulteta pedagoških nauka. Nagrade za osvojena prva tri mesta bili su pehari, medalje i diplome, dok su svi ostali učesnici dobili zahvalnice.

Memorijalni turnir „Jovan Mijatović“ Dom učenika srednjih škola iz Jagodine organizuje već treću godinu zaredom. On se održava u čast prerano preminulog učenika i stanara ove ustanove, koji je prema rečima vaspitača, bio ne samo izvanredan šahista i stonoteniser, već i primeran mladić.

Dušan Miletić

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .