Naslovna // Sport // Završeno 58. šahovsko državno takmičenje slepih i slabovodih Srbije u ekipnoj konkurenciji

Završeno 58. šahovsko državno takmičenje slepih i slabovodih Srbije u ekipnoj konkurenciji

Šampionska pozicicija pripala je klubu “Napredak” iz Beograda, sa 86 osvojenih poena. Klub „Anpasan“ iz Novog Sada osvojio je drugo mesto, a treće je pripalo novoosnovanom „Jovanča Micić“ iz Jagodine

Foto: TV Kopernikus

Sa osvojenih 86 poena, Beogradski šahovski klub slepih „Napredak“ osvojio je šampionsku titulu na 58. šahovskom državnom prvenstvu Srbije slepih i slabovidih u ekipnoj konkurenciji. Takmičenje je održano u hotelu „Alfa“ u Končarevu kod Jagodine od 5. do 7. novembra.

Vicešampionska titula pripala je Šahovskom klubu slepih „Anpasan“ iz Novog Sada koji je osvojio 75 poena, dok je poen manje osvojio novoosnovani klub iz Jagodine „Jovanča Micić“, kome je pripalo treće mesto.

Učestvovalo je devet ekipa, a igralo se devet kola po Bergerovom sistemu. Prema rečima Petra Vranjovića, predsednika Sportskog saveza slepih i slabovodih Srbije, na takmičenju su učestvovala i četiri reprezentativca Srbije. Oni su na šahovskoj Olimpijadi, održanoj od 16. do 27. oktobra na Rodosu, osvojili bronzanu medalju, što je prema njegovim rečima, izuzetan uspeh Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovodih Srbije i šahovske reprezentacije.

Generalni pokrovitelj takmičenja bio je grad Jagodina, u čije ime je takmičare tokom otvaranja turnira pozdravio Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza. Tehnički organizator je Sportski savez slepih i slabovidih Srbije, a takmičenje je bilo jedno od masovnijih do sada.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .