Naslovna // Sport // Ženski fudbalski klub “Jagodina” ponovo počinje sa radom

Ženski fudbalski klub “Jagodina” ponovo počinje sa radom

Prema rečima Uprave, treninzi će se održavati tri do četiri puta nedeljno, zajedno sa utakmicom vikendom, a odvijaće se na Gradskom fudbalskom stadionu

Foto: TV Kopernikus

Prvi sastanak i trening povodom osnivanja Ženskog fudbalskog kluba „Jagodina“ održan je prošlog ponedeljka u prostorijama Gradskog fudbalskog kluba u Jagodini.

Ženski fudbalski klub „Jagodina“ ima dugu tradiciju. Nekada je igrao protiv „Zvezde“, „Mašinca“, „Spartaka“, a takmičio se i u Super ligi Srbije. Posle duže pauze, klub ponovo počinje sa radom. Na prvom sastanku održanom u prostorijama Fudbalskog kluba „Jagodina“, prisutnoj deci i roditeljima predstavljeni su planovi i način budućeg rada:

-Cilj je da napravimo jednu ekipu koja će raditi ovde, koja će se takmičiti u razvojnoj ligi, ligi regione Istočne Srbije, uz neko napredovanje na nivou cele Srbije. Osnovni motiv je da se deca igraju druže i da jednog dana možda ostvare svoje snove –rekao je tehniko Goran Jović.

Iz Uprave su istakli da žele da vrate Ženski fudbalski klub „Jagodina“ na staze stare slave:

-Prvenstveno, biću korektna i prijatelj sa njima. Bitno nam je da devojčice budu srećne i zadovoljne treninzima i da polako sklapamo ekipu onako kako treba –istakla je Marija Vulović, direktorka ŽFK “Jagodina” i trener.

Posle sastanka, na pomoćnom terenu održan je i prvi trening, a u planu su tri do četiri treninga nedeljno zajedno sa utakmicom tokom vikenda. Svi treninzi odvijaće se na Gradskom fudbalskom stadionu. Iz Ženskog fudbalskog kluba „Jagodina“ pozivaju sve zainteresovane devojčice da im se pridruže, kako bi, prema njihovim rečima, one napredovale i u najboljim uslovima postigle svoj cilj.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .