Naslovna // Sport // Zlato i srebro za Mikicu Veljića na takmičenjima u Austriji i Češkoj

Zlato i srebro za Mikicu Veljića na takmičenjima u Austriji i Češkoj

U Beču je bio za 60 bodova ispred drugoplasiranog takmičara, dok je u Češkoj osvojio vicešampionsku poziciju. Na takmičenju „No miss challenge“ u Mađarskoj osvojio je takođe prvo mesto

Veljić na takmičenju u Mađarskoj (Foto: privatna arhiva)

Mikica Veljić, jedini IPSC strelac sa teritorije jagodinske opštine, postigao je izuzetne uspehe za nedavno održanim takmičenjima u Austriji i Češkoj, gde je osvojio dve medalje, zlatnu i srebrnu.

Na takmičenju u petak, 18. novembra, na „Wintercup“-u u Beču, osvojio je prvo mesto u kategoriji Super seniora. Sa osvojenih 100 posto bodova bio je za 60 bodova ispred drugoplasiranog takmičara Osim njega, nije bilo drugih takmičara iz Srbije.

-Uporni trening mi je ovog puta doneo uspeh, a posebno me raduje činjenica da prvo mesto po drugi put pripada takmičaru iz Srbije –rekao je istaknuti strelac.

Sa jednim danom pauze, Mikica je u nedelju 20. novembra učestvovao na takmičenju u Češkoj, na „Alsa Pro“ kupu. Kao jedini strelac iz Srbije, pozdravljen je od predsednik IPSC regiona Češke Martina Novotnija.

-Već sam imao prilike da se sretnem sa gospodinom Martinom i ovaj put sam bio polaskan njegovom izraženom dobrodošlicom. Sam meč je vrlo profesionalno organizovan, ali vremenski uslovi su bili teški. Sneg, hladnoća, mokar i klizav teren su zahtevali još više koncentracije. Svojim drugim mestom nisam baš zadovoljan, ali ne može uvek biti pobeda –rekao je Veljić.

Foto: Mikica Veljić (privatna arhiva)

Ovog leta, Veljić je učestvovao na oko 10 do 12 internacionalnih takmičenja sa plasmanom između prvog i četvrtog mesta. U Mađarskoj, na „No Miss Challenge“ takmičenju, u svojoj kategoriji osvojio je prvo mesto. Kako je rekao, ovo takmičenje je prošlo u jako prijatnoj atmosferi. Tu su pored njega bila još četiri takmičara i jedan sudija iz Srbije, kao i svetski prvak u revolverskom pucanju Gerard Riter. Takmičari iz Srbije bili su Nenad Grujić sa suprugom, Suzana A i Ana Viši Bujak. U Slovačkoj je osvojio treće i četvrto mesto, u Češkoj je bio tri puta na prvom mestu i jednom na drugom, dok je u Austriji tri puta osvojio prvo mesto.

Veljiću ostaju još tri takmičenja: level 1 i 2, a potom će napraviti pauzu do proleća.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .