Naslovna // Sport // Zlato za jagodinske gimnazijalke u plivanju

Zlato za jagodinske gimnazijalke u plivanju

Milica Savić i Milica Trajković plasirale su se na Republičko takmičenje, a Gimnazija će na takmičenju u Novom Sadu imati i svog predstavnika u stonom tenisu

Milica Trajković i Milica Savić

Učenice druge godine jagodinske Gimnazije „Svetozar Marković“ Milica Savić i Milica Trajković osvojile su zlatne medalje u plivanju na nedavno održanom okružnom sportskom takmičenju u Paraćinu.

Kako su ostvarile izuzetan uspeh, one su se tako plasirale na Republičko takmičenje koje će biti održano u Novom Sadu:

-Imala sam najbolje vreme i, pošto smo srednjoškolci, plivala sam u disciplini prsno sto metara. Zadovoljna sam kako sam prošla. Pošto plivamo u istom klubu, bilo je posebnih priprema. Zajedno smo se spremale i trener nas je spremao za discipline u kojima smo se takmičile –rekla je Milica Savić.

-Plivala sam sto metara slobodno i ostvarila sam svoje najbolje vreme. Očekujem da plivam još bolje na Republičkom takmičenju i da osvojim možda neku novu medalju. U poslednjih mesec dana, imale smo posebne pripreme –rekla je Milica Trajković.

Na Republičkom takmičenju u Novom Sadu, jagodinska Gimnazija imaće i predstavnicu u stonom tenisu, a zapažene rezultate ostvarili su i učenici nekoliko jagodinskih osnovnih škola.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .