Naslovna // Sport // ŽORK “Jagodina” osvojio Super kup Srbije za rukometašice

ŽORK “Jagodina” osvojio Super kup Srbije za rukometašice

Rukometašice iz grada na Belici ubedljivo pobedile “Naisu” iz Niša rezultatom 32:15

Foto: TV Kopernikus

Rezultatom 32:15 Ženski omladinski rukometni klub „Jagodina“ pobedio je „Naisu“ iz Niša u borbi za trofej Super kupa Srbije za rukometašice za tekuću godinu. Uprkos izmenjenoj ekipi, rukometašice „Jagodine“ uspešno su odbranile trofej osvojen prošle godine:

-Ovo je još jedan trofej u našoj vitrini. Zahvalio bih se ekipi “Naise” na fer utakmici i našim devojkama na onome što su prikazale večeras. Po meni, to još uvek nije igra koju mi možemo da pružimo u ovoj sezoni, treba puno rada i vremena da bi sve doterali na svoje mesto. Ovaj osvojeni trofej je velika stvar za nas i na ovaj način moramo da nastavimo da radimo i da kroz prvenstvo i dalje gradimo formu –rekao je Dragan Markov, trener ŽORK “Jagodina”.

Najboljom igračicom utakmice proglašena je Jelena Gojković, koja nije krila zadovoljstvo zbog ostvarenog rezultata:

-Svake godine krećemo ka tome da osvojimo sve što se može osvojiti. Ove sezone smo se spremali jako i dosta trenirali. Uspeh ne sme da izostane u tom slučaju kada se radi i trenira. U utakmicu smo ušli maksimalno spremni i rezultat je pokazao das mo zaista bile dominantne tokom celog meča. Sve ovo zaista ne bi bilo moguće bez podrške lokalne samouprave i Dragana Markovića Palme. Ovim putem im se zahvaljujem u ime cele ekipe i stručnog štaba, što nam je omogućeno da treniramo kad možemo i hoćemo –rekla je Gojković.

Predsednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srbije Milena Delić pohvalila je igru rukometašica „Jagodine“:

-Zaista su posvećene rukometu. Mislim da imaju izuzetnog trenera koji u kontinuitetu radi sa ekipom, što je veoma značajno. Nažalost, ne mogu svake godine da sačuvaju istu postavu pa bi samim tim bili jača ekipa. Vidim i da to nije problem i sa novim igračicama, koje su se zaista uklopile u sistem Dragana Markova. Zaista, Jagodina je i u vreme stare Jugoslavije bila u vrhu rukometa, tako da se nastavlja tradicija –rekla je Delić.

Podsećanja radi, „Jagodina“ je aktuelni šampion Srbije, osvajač Kupa, Super kupa Srbije i Svesrpskog kupa. Za rukometašice „Jagodine“ nema stajanja i već ove subote igraće u Beogradu protiv novog superligaša, Omladinskog rukometnog kluba „Beograd“.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .