Naslovna // Tema dana // Aleksandar Vučić počasni građanin Jagodine

Aleksandar Vučić počasni građanin Jagodine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će Opšta bolnica u Jagodini do kraja godine dobiti nov skener, rekonstruisaće se bolnica, asfaltirati više ulica u gradu i selima a dovešće i nove investitore i fabrike

Foto: TV Kopernikus

U Skupštini grada Jagodine u nedelju, 17.oktobra, je održana svečana sednica na kojoj su tradicionalno dodeljene Oktobarske nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama.  

Uručena je 51 Oktobarska plaketa uz novčani iznos od po 50.000 dinara, a dodeljena su i tri najviša priznanja grada Jagodine – Povelja počasnog građanina Jagodine. Dobitnik jedne od ove tri prestižne titule je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je ovo priznanje dobio za doprinos ekonomskoj sigurnosti, političkoj stabilnosti, zdravstvenoj bezbednosti, smanjenju nezaposlenosti, širenju ugleda naše zemlje u inostranstvu i tako stvorio uslove za dolazak privrednika iz celog sveta radi investiranja na prostoru cele Republike, pa tako i u gradu Jagodini. 

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića dočekao je ispred zgrade jagodinske skupštine, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sa saradnicima. Vučić se zatim obratio okupljenim građanima Jagodine, kojima je poručio da slede nova velika ulaganja u Jagodinu, Pomoravski okrug i centralnu Srbiju.

Foto: TV Kopernikus

Predsednik Srbije se na svečanoj sednici Skupštine grada zahvalio gradu Jagodini na, kako je rekao, veličanstvenom priznanju. Vučiću je povelju uručio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

-Na teritoriji grada Jagodine će država u narednom periodu uložiti 680.000.000 dinara ili 6,2 miliona evra za vodosnabdevanje, zatim 20,5 miliona evra u nov sistem za prečišćavanje voda, a Jagodini ćemo pomoći i za novac koji je već kao grad uložila u promenu azbestnih cevi. Opšta bolnica u Jagodini će do kraja godine dobiti nov 64 – slajsni skener vrednosti 36.000.000 dinara, a rekonstruisaćemo i Opštu bolnicu koja će potom biti više nova nego stara i kada sve saberete uložićemo u Jagodinu između 50 i 60 miliona evra. Kada potpuno rekonstruišemo Opštu bolnicu u Jagodini više građani Jagodine neće morati da idu u Beograd, Kragujevac ili Niš. Sve su to zahtevi lokalne samouprave u Jagodini i to ćemo uraditi. Pored toga ćemo asfaltirati više ulica u gradu i u još par sela i da put od ulaza u Jagodinu sa naplatne rampe od autoputa do centra bude kao pista – rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je podsetio koliko je fabrika otvoreno u Jagodini, šta je sve urađeno u prethodnom periodu  i najavio nove investicije.

Foto: TV Kopernikus

-Privreda grada Jagodine ima spoljnotrgovinski promet više nego sve ostale opštine Pomoravskog okruga zajedno, a ukupan spoljnotrgovinski promet Pomoravskog okruga je 157, 4 miliona evra. To su podaci Privredne komore Šumadije i Pomoravlja za period do oktobra ove godine. Za to su zaslužni strani investitori koji su otvorili svoje fabrike u Jagodini kao i domaća preduzeća poput ,,Jele“, ,,Femana“, ,,Kanbere“ i ostalih. Jagodinu je samo ove godine posetilo oko 460.000 domaćih i stranih turista, a u turističkom kompleksu radi 500 mladih ljudi. Jagodina je danas grad čije su industrijske zone gotovo pune i u kojima radi oko 3.000 ljudi, a dolaze i nove fabrike. U Jagodini se grade još dve fabrike, austrijske kompanije “Šibel“, koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom i snabdeva rafinerije i nuklearne elektrane, i kineske kompanije ,,Jing  Hong Da“ za proizvodnju plastičnih granula – rekao je Marković obrazlužući nagradu predsedniku Vučiću. 

Pored Vučića Povelju počasnog građanina Jagodine dobili su i profesor Klaus Fišer, vlasnik jedne od najuspešnijih nemačkih kompanija “Fišer”, koji je otvorio jednu fabriku u Jagodini, a sledeće godine će drugu i Dragan Markov, trener Ženskog rukometnog kluba Jagodina, koji je ostvario najveći uspeh u istoriji jagodinskog kolektivnog sporta. 

Pored toga na sednici je uručena i 51 plaketa grada zaslužnim pojedincima i organizacijama uz koju ide i novčani deo od po 50.000 dinara. Oktobarske nagrade primilo je 20 zdravstvenih radnika iz kovid odeljenja u Jagodini, 18 đaka osnovnih i srednjih škola, sedam sportista i šest zaslužnih pojedinaca.

DOBITNICI OKTOBARSKIH PRIZNANjA

Foto: TV Kopernikus

Plaketu grada za predanost u lečenju obolelih od kovida 19 dobilo je 20 lekara, medicinskih sestara i tehničara iz Doma zdravlja i Opšte bolnice u Jagodini: posthumno dr Dejan Adamović, dr Vladan Stakić, dr Radomir Urošević, dr Kristina Todorović, dr Emica Stojanović, dr Dragan Bogdanović, dr Vladimir Trajković, dr Valentin Mihajlov, dr Jugoslav Živković, dr Vesna Stojadinović, dr Aleksandar Marković, dr Darko Miletić, Jadranka Nikolić, Ana Milosavljević, Jelena Cakić, Jadranka Aranđelović, Alan Amzović, Zoran Savić, Milan Janićijević i Bojana Radojević.

Plaketu grada dobili su i najbolji učenici jagodinskih osnovnih i srednjih škola: Sara Milić, Matija Stojanović, Veljko Petrović, Sava Milovanović, Marija Đorđević, Jovana Filić, Ivana Prokić, Teodora Radojković, Dunja Stanković, Đorđe Jevtić, Vojin Mladenović, Liva Turker, Miladin Rakić, Mihajlo Urošević, Elena Panić, Jovan Zdravković, Boris Rajić i Anka Petrović.

Plakete grada uručene su i sportistima i sportskim organizacijama: Petri Stojanović, Aleksandru Milenkoviću, Mariji Marković, Nebojši Miriću, Zoranu Iliću, Danijelu Memedovskom i Fudbalskom klubu ,,Trnava“.

Plakete grada Jagodine dodeljene su zaslužnim pojedincima: Lani Zdravković, Danijeli Ivanović, Svetomiru Iliću, Dejanu Cvetkoviću, Milovanu Vidojeviću i Slaviši Markoviću.

N.P.


tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .