Naslovna // Tema dana // Legende srpskog rokenrola na bis !

Legende srpskog rokenrola na bis !

 

Proteklog čevrtka, povodom desetogodišnjice od otvaranja “Akva parka“, u Jagodini održan koncert legendarne rok grupe „Riblja Čorba“. Više od 3000 ljubitelja rok zvuka prisustvovalo muzičkom spektaklu. Članovi grupe oduševljeni Jagodinom i prijemom

 

Legendardna rok grupa „Riblja čorba“ održala je spektakularan koncert u ambijentu „Akva parka“ u Jagodini. Povod za ovaj jedinstveni muzički događaj, kojem je prisustvovalo više od 3000 ljudi, bio je jubilarni, 10. rođendan „Akva parka“ u Jagodini.
Posle više od dva sata pevanja, frontmen grupe „Riblja čorba“ Bora Đorđević nije krio radost i zadovoljstvo zbog još jednog uspešnog koncerta u karijeri. Takođe, bio je prijatno iznenađen ambijentom i atmosferom na koncertu:
Nisam očekivao da bude ovako lepo. „Akva park“ je odličan, svaka čast Draganu Markoviću što je ovo napravio. Bio sam u zoološkom vrtu ranije, prostor je jako lepo uređen. Jagodina je procvetala, sve što Dragan radi za grad je fantastično. Iskreno, ne čudi nas što je mnogo generacija ovde, ali nam je jako drago, jer su mnogi odrasli uz muziku „Riblje čorbe“ –rekao je za naš list Đorđević i tom prilikom najavio novi album koji treba da bude gotov do jeseni, kao i jubilej benda, koji sledeće godine u avgustu slavi 40 godina postojanja.

 


Još od same najave, za koncert je vladalo veliko interesovanje javnosti, te velika posećenost te večeri nije bila iznenađujuća. Publiku je, pre nastupa glavnih zvezda večeri, svojim pesmama dobro zagrejao lokalni sastav „Vatrene kočije“, a onda je na binu stupio Bora sa svojim bendom. „Drago mi je da ste svi ovde. Ima vas sa svih strana, biće ovo lepo veče“ pozdravio je Đorđević publiku u Jagodini na početku. Gotovo sve starosne generacije, od najmlađih do onih nešto starijih, prisustvovalo je ovom rok spektaklu na otvorenom i horski pevalo sve hitove ovog benda poput „Lutka sa naslovne strane“, „Kad sam bio mlad“, „Ostani đubre do kraja“, „Gde si u ovom glupom hotelu“ i ostale. Đorđević je više puta pozdravio prisutne fanove, a one stalne je, koji ih verno prate, čak i prepoznao i zahvalio im se na tome.
Posle koncerta, koji je završen nešto posle ponoći, mogli su se čuti samo pozitivni komentari, a poziv na bis dokazuje samo jedno: da je „Riblja čorba“ bio i ostao jedan od najboljih rok bendova koje je Srbija ikada imala.

Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .