Naslovna // Tema dana // Brodić na Velikoj Moravi – nova turistička atrakcija u Jagodini

Brodić na Velikoj Moravi – nova turistička atrakcija u Jagodini

Prvu kartu za prevoz brodićem kupio Dragan Marković Palma. Sa Palmom u brodiću, žurka i muzika

Foto: TV Kopernikus

Prošle subote kod Kočinog hrasta u Kočinom Selu, svečano i zvanično krenuo je da plovi Velikom Moravom turistički brodić. Meštanima Kočinog sela, odbornicima i okupljenim građanima obratio se tom prilikom predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma.

,,Otvorili smo nov turistički sadržaj. Kod Kočinog hrasta u Kočinom Selu kraj Jagodine, istorijske i turističke destinacije, krenuo je da plovi Velikom Moravom turistički brodić. Želimo u Jagodini da ličimo na velike gradove kao što su Beograd, Beč, Budimpešta, koji imaju mnogo brodova, brodića i čamaca. Mi smo u Jagodini stvorili takve uslove da sva deca i plivaju i klizaju i skijaju. Napravili smo prvi u Srbiji Akva park, prvi smo napravili klizalište i skijalište u gradu. Nastavljamo u smeru kojim smo započeli, a muzika je naš lek. Najvažnije je da vam je porodica živa i zdrava, radna mesta i muzika. I mogu da nam se rugaju oni drugi, da govore o muzici šta hoće, ali ovo je naša žurka, žurka na čamcu.Oni koji ne vole žurke i muziku, oni su za pregled kod Slavice Đukić Dejanović, poručio je Dragan Marković Palma.

Turistički brodić plovi od Kočinog hrasta u Kočinom Selu do mosta u selu Ribaru i nazad. Ta vožnja traje sat vremena, a cena plovidbe od jednog sata je 500 dinara, a uz vožnju dobijate srpsku gibanicu i piće. Istorijsko – turistička destinacija Kočin hrast u Kočinom Selu ima u svojim sadržajima i sportski teren, šetališnu stazu od Kočinog Sela do sela Ribara, dečije igralište, park, roštilje koje mogu da koriste porodice kada dođu u ovu oazu, restoran i sređenu obalu i besplatan parking. Svemu tome, prošle subote se pridružio i turistički brodić koji nosi naziv ,,Kapetan Koča”. Prvu vožnju ovim brodićem obavili su predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, odbornici, novinari i naravno harmonikaši, muzičari uz pesmu ,,Oj Moravo tija reko”.

Promociji turističkog brodića prisustvovali su odbornici u Skupštini grada Jagodine, direktori javnih preduzeća i meštani Kočinog Sela.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .