Naslovna // Tema dana // Dragan Marković Palma: Bićemo spona izmedju investitora i Novog Pazara

Dragan Marković Palma: Bićemo spona izmedju investitora i Novog Pazara

Predsednik Sklupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma izjavio danas, povodom odluke o bratimljenju Jagodine i Novog Pazara, da će Jagodina biti spona izmedju investitora i Novog Pazara s obzirom da je Novi Pazar gegrafski daleko od “koridora 10” i da se investitori zato teže odlučuju za taj grad.

Razlog našeg bratimljenja sa Novim Pazarom je što je to grad koji je bio važan ekonomski centar, trgovinski centar i mi hoćemo da imamo ekonomsku saradnju, trgovinsku a posebno sportsku saradnju, rekao je Marković novinarima posle sednice Skupštine grada na kojoj je donesena odluka o bratimljenju.

– Takodje želimo da pokažemo da smo mi grad koji želi da saradjuje sa gradom sa većinskim Bošnjačkim stanovništvom, mi ne delimo gradjane po nacionalnoj osnovi, za nas su svi gradjani isti koji poštuju Ustav ove države – rekao je Marković.

Verujem, dodao je, da će se gradjani Novog Pazara sigurno obradovati ovoj vesti imajući u vidu da smo danas jednoglasno doneli odluku o bratimljenje.
Prema rečima Markovića, sada i Novi Pazar treba doneti da donese odluku, na sednici Skupštine grada i da se dogovori datum kada će bratimljenje biti obavljrno.

– Imajući u vidu da Novi Pazar ima veliki broj uspešnih privrednika ali i dosta zatvorenih fabrika i mi gde god idemo u neku državu obavezno pozivamo i vodime dva do tri provrednika iz Novog Pazara i gradonačelnika Mehu Mahmutovića a ići će sa nama i sada 25. septembra u Italiju. Ne samo da su oni bili članovi delegacije veću su i nekoliko poslova sklopili sa strancima – dodao je Marković.

Današnjom odlukom pokazali smo, kao grad u unutrašnjosti primer da ne treba da se samo bratimo sa gradovima iz nekih drugih država, treba da saradjujemo medjusobno, gradovi u Srbiji, zaključio je Marković.
Blic online
foto: A.Dobrosavljević

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .