Naslovna // Tema dana // Grad Jagodina nastavio sa podelom humanitarnih paketa

Grad Jagodina nastavio sa podelom humanitarnih paketa

Dnevno se podeli više od 100 paketa, kojima su korisnici prezadovoljni. U celoj akciji svakodnevno pomaže veliki mladih volontera

Penzioneri su zahvalni na pruženoj pomoći

Uredbom Vlade Republike Srbije, osobe starije od 65 godina ne smeju da izlaze napolje zbog epidemije korona virusa, te su one u svakodnevnoj izolaciji. Kako ne bi ostale bez osnovnih životnih namirnica tokom vanrednog stanja koje je trenutno na snazi u našoj zemlji, Skupština grada Jagodine i Centar za socijalni rad pokrenuli su akciju pružanja pomoći u vidu humanitarnih paketa koji se sastoje od prehrambenih i higijenskih proizvoda. Dnevno se podeli više od 100 paketa, a oni su namenjeni osobama starijim od 65 godina, socijalno ugroženim licima, bolesnim osobama i onima o kojima nema ko da brine u ovom trenutku:

-Dosta ljudi je do sada primilo pakete, kako u gradu, tako u selima. Molimo sve ljude koji do sada nisu primili pomoć, koji su ugroženi tokom vanrednog stanja i koji imaju neku potrebu da nam se jave na dobro poznate telefone. Volonteri su na terenu onoliko koliko dozvoljava uredba o kretanju. Grad je spremio više stotina paketa. To su veoma dobri paketi hrane i higijenskih sredstava. Predsednik Dragan Marković Palma je dao inicijativu da se našim najugroženijim građanima pomogne, ali i da se dezinfikuju ulice u gradu i selima, a sve sa ciljem da se grad odbrani od zaraze i kako bi se život učinio funkcionalnijim –rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

U sprovođenju akcije, dosta pomažu i mladi volonteri, koji su svakodnevno na terenu i koji obilaze domove i u najudaljenijim selima kako bi dostavili pomoć, na čemu su im Skupština grada Jagodine i Centar za socijalni rad veoma zahvalni:

-Ovo je treća nedelja kako radimo i kako pomažemo starijim ljudima. Na ideju da se priključim akciji došao sam jer imam kod kuće baku i deku i znam koliko je njima teško i koliko su u ovoj situaciji nemoćni. Utisci sa terena su poprilično dobri i drago mi je što sve ovo ima dobrih rezultata –rekao je volonter Filip Jevremović.

Penzioneri su u svakodnevnoj kućnoj izolaciji i poštuju mere koje je donela Vlada Republika Srbije. Podela humanitarnih paketa mnogo znači, istakli su svi oni koji su primili pomoć:

-Mnogo mi znači, stvarno, što misle na sve penzionere, pogotovo one bolesne –rekla je jedna gospođa.

-Ljubazni su svi. Ja stalno gledam na televiziji kako nose pomoć. Puno mi to znači sada kada ne mogu da izlazim –istakla je jedna penzionerka iz Jagodine.

-Puno vam hvala što ste se setili. Hvala Skupštini grada i vama. Živim sam, nemam nikoga. U kući sam, ne izlazim, moraju mere da se poštuju –bile su reči jednog gospodina kome je paket uručen.

-Ova akcija je odlično organizovana. Tako bi trebalo da bude svuda –rekla je jedna penzionerka prilikom uručivanja paketa.

Iz obe ustanove ističu da će akcija trajati dokle god to bude bilo potrebno.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .