Naslovna // Tema dana // IZBORI 2016

IZBORI 2016

Izbori u Jagodini

izbori

23.00 Prema još uvek nekompletnim rezultatima u Jagodini je na lokalnim izborima najveću podršku dobila lista Jedinstvena Srbija sa oko 60%, a SNS oko 23%  izašlih na birališta.

 14.00 U Jagodini su sva biračka mesta otvorena na vreme, u 7 časova i izbori do sada protiču regularno, a tako je i u celom Pomoravskog okrugu.

Građani Jagodine i meštani jagodinskih sela glasaju na 91 izbornom mestu, koja su otvorena do 20 časova.

U 14 sati oglasila se jagodinska izborna komisija sa podacima o izlaznosti i regularnosti izbora u gradu. Prema njihovim podacima, do 14 časova je glasalo 26 posto upisanih birača.

 

10.00 Prema rečima Zorice Radivojše, zamenice predsednika izborne komisije grada, u Jagodini su sva biračka mesta ovog jutra otvorena na vreme, u 7 časova i izbori do sada protiču regularno, a tako je i u celom Pomoravskog okrugu.

U Jagodini je upisano 64. 604 birača u birački spisak.

Građani Jagodine i meštani jagodinskih sela glasaju na 91 izbornom mestu.

Na glasačkom listiću za lokalne izbore u Jagodini, koji je plave boje, nalazi se devet koalicija i političkih partija sa kandidatima za odbornike za Skupštinu grada Jagodine, koja ima 31 odbornika.

Birači u Jagodini, kao i u celoj Srbiji, na vanrednim parlamentarnim izborima glasaju za 20 lista. a Republička izborna komisija dužna je da zvanične rezultate saopšti najkasnije do 28. aprila u 20 časova.

Biračka mesta u Jagodini biće otvorena do 20 časova, kada će se pristupiti brojanju glasova.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, je sa porodicom jutros u 10 sati glasao u rodnom Končarevu.

U 10 sati oglasila se i jagodinska izborna komisija sa podacima o izlaznosti i regularnosti izbora u gradu. Od sedam do deset, u Jagodini je glasalo oko 10 posto upisanih birača. Naredni presek izborna komisija će napraviti u 14 časova.
T.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .