Naslovna // Tema dana // Jagodinski penzioneri obavili jutarnju kupovinu

Jagodinski penzioneri obavili jutarnju kupovinu

Za sve kupce, Skupština grada Jagodine obezbedila je pomoć u vidu mladih volontera i besplatnog taksi prevoza do svojih domova. Organizatori akcije dobili sve pohvale od građana

Penzioneri zadovoljni kako su radnje snabdevene

Zbog pandemije korona virusa, penzioneri u celoj Srbiji imaju zabranu kretanja, osim subotom od 4 do 7 ujutru, kada mogu da odu do marketa, koji su specijalno za njih otvoreni u tom vremenskom intervalu, kako bi obavili kupovinu potrebnih namirnica. Takva situacija je bila i proteklpg petka u Jagodini. Veliki broj penzionera je u ranim jutarnjim časovima čekao ispred prodavnica kako bi kupio potrebne namirnice. Svi su čekali u redu na propisanoj razdaljini, a pre ulaska u prodavnicu dobili su maske i zaštitne rukavice uz obaveznu dezinfekciju. Grad Jagodina je za ovu priliku obezbedio pomoć mladih volontera i besplatan taksi prevoz do svojih domova:

-Grad se brine o najstarijima i u ovim vanrednim okolnostima. Volonteri pomažu starijim ljudima koji imaju preko 65 godina da svoje proizvode koje su kupili u marketima smeste u taksi vozila. Ovu vrstu prevoza obezbedio je grad Jagodina za sve kupce i oni su prevoženi do svojih domova besplatno. Grad je obezbedio i kol centar koji radi 24 sata dnevno. Zadnjih dana je najviše poziva bilo za propusnice i pitanja kako se dobijaju i na koji način mogu da dobiju potvrdu da se kreću van uređenog vremena –rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

Za Jagodince: pomoć volontera i besplatan taksi prevoz

Kupci su tog jutra bili raspoloženi i vidno zadovoljni: kako zbog odlično snabdevenih prodavnica, tako i zbog volontera koji su im pomagali odmah po izlasku iz radnji:

-Kupovali smo sve što treba do sledeće nedelje. Ukoliko ne bude bilo dovoljno, zvaćemo volontere, pa će neko od njih doći –bile su reči jednog bračnog para po izlasku iz prodavnice.

-Ovo je za svaku pohvalu. Ne verujem da neka lokalna samouprava na ovakav način brine o svojim građanima –istakao je jedan gospodin.

-Pohvaljujem ovu dečicu i lokalnu samoupravu zbog organizacije. Zaista, zahvaljujem se od srca –rekla je jedna penzionerka.

-Nama starima ovom mnogo znači. Znamo da nismo ostavljeni sami. Deca su vredna, rade, ne možemo nikakvu zamerku da im nađemo –rekao je vidno impresioniran jedan od kupaca po ulasku u taksi.

Na teritoriji grada Jagodine, penzioneri su kupovinu namirnica mogli da obave u 200 maloprodajnih objekata.

Dušan Miletić
 

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .