Naslovna // Tema dana // Jagodinu posetilo pola miliona turista

Jagodinu posetilo pola miliona turista

 

U Jagodini je osmu godinu za redom održana manifestacija  “Otvoreni dan” , koja podrazumeva besplatan ulaz u Akva park, Muzej voštanih figura i  ZOO vrt Tigar. Brojnim gostima i novinarima  u jagodinskom akva parku obratio se Dragan Marković Palma koji je poručio da je turizam velika šansa za razvoj Srbije

“ U Jagodinu je danas došlo preko 15 000 ljudi iz gotovo svih krajeva Srbije. Razlog tome nije besplatan ulaz već novi sadržaji u našem turističkom kompleksu,  poput najnovijeg tobogana dužine 100 metara koji ima samo 6 država u Evropi. U  Jagodini je tokom  ove  sezone, do sada došlo više od 500 000 turista iz zemlje i inostranstva. Mnogo je stranih turista koji su odabrali naš grad kao destinaciju, a neki od njih su u Jagodini  kupili i stanove.  Bilo je tokom leta situacija da nema nijedne slobodne sobe. Svi hoteli u Jagodini su bili  prepuni, pa zato pozivam strane investitore da dodju u Jagodinu i počnu izgradnju hotela. Sa nama je i privredno politička delegacija  iz Herceg  Novog  i kao što su oni postali brend evropskog turizma, to sada čini i Jagodina. Nije se  samo broj  turista  povećan u Jagodini već  i u  Srbiji, a to je zato što kod nas u državi vlada politička stabilnost i što Srbija nikada nije bila popularnija u svetu.  Smatram da  budžet Srbije, a tako  i lokalnih samouprava  može i do 15 odsto da bude popunjen od prihoda  ostvarenih kroz turizam- rekao je Dragan Marković Palma, predsednik skupštine grada Jagodine.

 Marković je najavio da u Jagodinu dolazi jos jedan strani investitor koji će zaposliti oko 500 radnika i dodao da će  sredstvima obezbedjenim od donatora krajem avgusta  u organizaciji Skupštine grada Jagodine  put Grčke  u radnu posetu krenuti 300 prosvetnih radnika. Za kraj oktobra, kazao je Marković, takodje sredstvima  obezbedjenim od donatora planiran je  i odlazak studenata za Beč.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .