´╗┐ Novi Put » Jagodinu posetilo pola miliona turista

Naslovna // Tema dana // Jagodinu posetilo pola miliona turista

Jagodinu posetilo pola miliona turista

 

U Jagodini je osmu godinu za redom odr┼żana manifestacija  ÔÇťOtvoreni danÔÇŁ , koja podrazumeva besplatan ulaz u Akva park, Muzej vo┼ítanih figura i  ZOO vrt Tigar. Brojnim gostima i novinarima  u jagodinskom akva parku obratio se Dragan Markovi─ç Palma koji je poru─Źio da je turizam velika ┼íansa za razvoj Srbije

ÔÇť U Jagodinu je danas do┼ílo preko 15 000 ljudi iz gotovo svih krajeva Srbije. Razlog tome nije besplatan ulaz ve─ç novi sadr┼żaji u na┼íem turisti─Źkom kompleksu,  poput najnovijeg tobogana du┼żine 100 metara koji ima samo 6 dr┼żava u Evropi. U  Jagodini je tokom  ove  sezone, do sada do┼ílo vi┼íe od 500 000 turista iz zemlje i inostranstva. Mnogo je stranih turista koji su odabrali na┼í grad kao destinaciju, a neki od njih su u Jagodini  kupili i stanove.  Bilo je tokom leta situacija da nema nijedne slobodne sobe. Svi hoteli u Jagodini su bili  prepuni, pa zato pozivam strane investitore da dodju u Jagodinu i po─Źnu izgradnju hotela. Sa nama je i privredno politi─Źka delegacija  iz Herceg  Novog  i kao ┼íto su oni postali brend evropskog turizma, to sada ─Źini i Jagodina. Nije se  samo broj  turista  pove─çan u Jagodini ve─ç  i u  Srbiji, a to je zato ┼íto kod nas u dr┼żavi vlada politi─Źka stabilnost i ┼íto Srbija nikada nije bila popularnija u svetu.  Smatram da  bud┼żet Srbije, a tako  i lokalnih samouprava  mo┼że i do 15 odsto da bude popunjen od prihoda  ostvarenih kroz turizam- rekao je Dragan Markovi─ç Palma, predsednik skup┼ítine grada Jagodine.

 Markovi─ç je najavio da u Jagodinu dolazi jos jedan strani investitor koji ─çe zaposliti oko 500 radnika i dodao da ─çe  sredstvima obezbedjenim od donatora krajem avgusta  u organizaciji Skup┼ítine grada Jagodine  put Gr─Źke  u radnu posetu krenuti 300 prosvetnih radnika. Za kraj oktobra, kazao je Markovi─ç, takodje sredstvima  obezbedjenim od donatora planiran je  i odlazak studenata za Be─Ź.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .