Naslovna // Tema dana // Kopernikus RTV Jagodina u društvu najboljih

Kopernikus RTV Jagodina u društvu najboljih

 

U Topoli je prošle sedmice održan Medijski forum ,,Topola 2018.” na temu : ,,Depopulacija stanovništva Srbije, stanje i tragični trendovi i prognoze u programima lokalnih i regionalnih medija”, čiji je organizator bio Nezavisni radio IFB BRAF uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Samom održavanju ovog medijskog foruma, prethodio je pozivni konkurs za medijski doprinos u borbi protiv bele kuge i nagradu ,,Dr Marko Mladenović”, a među nagrađenima bila  je i redakcija Kopernikus radio televizije Jagodina.

 

Nagrade su uručene u uvodnom delu foruma ,,Topola 2018.”, čiji je moderator bio Aleksandar Avramović, a dobitnici su: Katarina Đorđević iz Beograda za tekstove pod zajedničkim naslovom ,,Pražnjenje Balkana”, objavljenim u dnevnom listu ,,Politika” ; Aleksandar Nićiforović iz Novog Pazara za televizijsku reportažu ,,Trojke iz Novog Pazara”, emitovanu na Televiziji Novi Pazar ; Jelena Stojković iz Vranja za reportažu ,,Kostin osmeh nam vraća nadu u život”, objavljenoj u dnevnom listu ,,Večernje novosti”. Žiri je takođe dodelio i posebnu nagradu za izuzetan medijski doprinos u borbi protiv depopulacije u Srbiji Milanu Popoviću iz Beograda za tv seriju ,,Zadnja kuća Srbija” kao i PLAKETU – POHVALU za kolektivnu redakcijsku posvećenost i primerne rezultate u obradi tema iz sfere konkursa redakciji Kopernikus RTV Jagodina, koju su zaslužili autori konkursnih novinskih i tv priloga : Rade Milosavljević, Jelena Lukić, Tanja Mitrović, Dejan Milošević i Dušan Miletić.

Velika je stvar što se naša medijska kuća našla rame uz rame sa RTS-om, “Večernjim novostima” ili “Politikom”, što znači da temu borbe protiv bele kuge u Srbiji obrađujemo na pravi način. Za našu redakciju i ceo Kopernikus sistem ovo je čast ali i podstrek za dalji rad, pa ćemo se i dalje truditi da istrajemo u obradi ovih tema, jer mislim da su one vrlo bitne za naš opstanak i budućnost cele Srbije, rekao je Ljubiša Bata Vujić, direktor Kopernikus  radio televizije Jagodina.

Važno je istaći da će ovaj medijski forum postasti tradicionalan i da će i u godinama koje dolaze imati podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

T.M.

 

 

 

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .