Naslovna // Tema dana // Na licitaciji prodate fotelje funkcionera grada Jagodine

Na licitaciji prodate fotelje funkcionera grada Jagodine

 

Prikupljeno 9.850 evra za socijalno ugrožene porodice  sa više dece. Sredstva od prodatih fotelja funkcionera dobiće oko 60 socijalno ugroženih porodica sa više dece koja se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad u Jagodini

Od prodatih fotelja prikupljeno 9.850 evra za socijalno ugrožene porodice

          Fotelja predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme prodata je na licitaciji za 2.500 evra, za 500 više od početne cene, dok je ostalih sedam fotelja funkcionera prodato za 1.050 evra. Ukupno je prikupljeno 9.850 evra a novac će dobiti socijalno ugrožene porodice sa troje i više dece. Fotelju Dragana Markovića Palme kupilo je preduzeće ,,Alfa” iz Jagodine.

Nakon javnog nadmetanja Dragan Marković Palma je rekao da će oko 60 socijalno ugroženih porodica sa više dece dobiti oko 150 evra.

-Na ideju o prodaji fotelja sam došao jer smatram da gradonačelnici i predsednici skupština u Srbiji ne treba da sede na fotelji već na hoklici jer narod ne glasa političare da bi oni sedeli na foteljama. To nije njihova dedovina – rekao je Marković.

On je kazao da bi voleo da njegov primer slede i funkcioneri iz ostalih gradova.

-Mi smo kupili drvene hoklice koje koštaju 1.700 dinara. Nabavna cena moje fotelje je bila 300 evra a prodata je za 2.500 evra. Stalno ćemo tako nešto da kupujemo po nižoj ceni a da prodajemo po većoj i da novac ide u humanitarne svrhe. Poznato je da ja 13 godina primam građane, ranije svakog poslednjeg petka u mesecu, a sada četiri puta godišnje. Smejali su se što smo davali po 2.000, 3.000, 4.000 dinara građanima kojima je potrebna pomoć. Mi imamo kriterijume po kojima dajemo novac. Ima političara koji ne znaju koliko imaju para i njima nije ništa 3.000 dinara, ali porodicama koje nemaju to su velike pare. Sada nije izborna kampanja, mi to ne radimo zbog izbora već pomažemo godinama. Oni koji smatraju da su to politički poeni neka i oni šalju decu besplatno na more, neka vode studente u Beč. Sredstva su uvek od donatora. Ove godine od 30.oktobra do 2.novembra vodimo 550 studenata u Beč. Sa nama idu i gradonačelnici Leskovca, Kragujevca i još nekoliko iz Srbije da vide kako mi dolazimo do investitora. Svake godine između 2.000 i 3.000 ljudi iz Jagodine putuje u neku evropsku državu od donatora. Đake vodimo na more o trošku skupštine grada. Pitaju se neki odakle nam pare? Pa mi štedimo, mi smo jedini grad gde članovi gradskog veća ne primaju plate. Političke plate ne smeju da postoje u Srbiji– rekao je Marković i dodao da već ima u planu novu humanitarnu akciju.

Drvena hoklica udobnija od fotelje: Dragan Marković Palma u svom kabinetu

Marković je poručio lokalnim funkcionerima u Srbiji da sve ono što je luksuz u prostorijama skupština, to prodaju i pomognu onima kojima je neophodna pomoć. On je dodao da njegov poziv ne važi za predsednika države, premijera i ministre jer oni stalno imaju goste iz inostranstva.

-Jagodina nikad ništa nije kupila nešto što je luksuz. Od 2004. godine nismo kupili ni jedan auto, a opštinska vozila koriste građani kada idu na lečenje u kliničke centre – istakao je Marković.

Nakon obraćanja, Marković je poveo novinare u njegov kabinet gde je pokazao svoju drvenu hoklicu na kojoj će ubuduće sedeti.

-Ovo je drvena hoklica koja na selu služi za mužu krava. Ja sam rođen na selu, živim na selu i razlikujem se od nekih političara koji su rođeni u liftu i ne znaju šta znači kada nemaš – naglasio je Marković.

Marković je na pitanje novinara koliko je hoklica neudobnija od fotelje,  rekao da mu je hoklica udobnija od fotelje zato što je ispunio cilj, a to je da socijalno ugrožene porodice dobiju neophodnu pomoć.

Kupac fotelje Dragana Markovića Palme, Jovica Stanković iz preduzeća ,,Alfa” je kazao da će fotelju staviti u kancelariju preduzeća.

-Podržali smo ovu akciju zato što je humanitarnog karaktera i zato što znamo da će sredstva dobiti porodice kojima je to najpotrebnije – rekao je Jovica Stanković iz preduzeća ,,Alfa”.

Fotelju gradonačelnika Jagodine, zamenika gradonačelnika i zamenika predsednika Skupštine grada, čija je početna cena bila 900 evra, prodate su za 1.050 evra. Za toliko su prodate i četiri fotelje funkcionera iz sale za zasedanje Skupštine grada. Fotelju gradonačelnika kupio je Slaviša Marković, fotelju zamenika gradonačelnika preduzeće ,,Agrođole“, fotelju zamenika predsednika skupštine ,,Visokogradnja inženjering“, dok su fotelje funkcionera iz sale za zasedanje Skupštine grada Jagodine kupili preduzeća ,,Zoran Rajzen“, SZTR ,,Luks“, ,,S tim invest“ i STS ,,Kan grupa“.

J.L.

 

 

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .