´╗┐ Novi Put » Na licitaciji prodate fotelje funkcionera grada Jagodine

Naslovna // Tema dana // Na licitaciji prodate fotelje funkcionera grada Jagodine

Na licitaciji prodate fotelje funkcionera grada Jagodine

 

Prikupljeno 9.850 evra za socijalno ugro┼żene porodice  sa vi┼íe dece. Sredstva od prodatih fotelja funkcionera dobi─çe oko 60 socijalno ugro┼żenih porodica sa vi┼íe dece koja se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad u Jagodini

Od prodatih fotelja prikupljeno 9.850 evra za socijalno ugro┼żene porodice

          Fotelja predsednika Skup┼ítine grada Jagodine Dragana Markovi─ça Palme prodata je na licitaciji za 2.500 evra, za 500 vi┼íe od po─Źetne cene, dok je ostalih sedam fotelja funkcionera prodato za 1.050 evra. Ukupno je prikupljeno 9.850 evra a novac ─çe dobiti socijalno ugro┼żene porodice sa troje i vi┼íe dece. Fotelju Dragana Markovi─ça Palme kupilo je preduze─çe ,,AlfaÔÇŁ iz Jagodine.

Nakon javnog nadmetanja Dragan Markovi─ç Palma je rekao da ─çe oko 60 socijalno ugro┼żenih porodica sa vi┼íe dece dobiti oko 150 evra.

-Na ideju o prodaji fotelja sam do┼íao jer smatram da gradona─Źelnici i predsednici skup┼ítina u Srbiji ne treba da sede na fotelji ve─ç na hoklici jer narod ne glasa politi─Źare da bi oni sedeli na foteljama. To nije njihova dedovina – rekao je Markovi─ç.

On je kazao da bi voleo da njegov primer slede i funkcioneri iz ostalih gradova.

-Mi smo kupili drvene hoklice koje ko┼ítaju 1.700 dinara. Nabavna cena moje fotelje je bila 300 evra a prodata je za 2.500 evra. Stalno ─çemo tako ne┼íto da kupujemo po ni┼żoj ceni a da prodajemo po ve─çoj i da novac ide u humanitarne svrhe. Poznato je da ja 13 godina primam gra─Ĺane, ranije svakog poslednjeg petka u mesecu, a sada ─Źetiri puta godi┼ínje. Smejali su se ┼íto smo davali po 2.000, 3.000, 4.000 dinara gra─Ĺanima kojima je potrebna pomo─ç. Mi imamo kriterijume po kojima dajemo novac. Ima politi─Źara koji ne znaju koliko imaju para i njima nije ni┼íta 3.000 dinara, ali porodicama koje nemaju to su velike pare. Sada nije izborna kampanja, mi to ne radimo zbog izbora ve─ç poma┼żemo godinama. Oni koji smatraju da su to politi─Źki poeni neka i oni ┼íalju decu besplatno na more, neka vode studente u Be─Ź. Sredstva su uvek od donatora. Ove godine od 30.oktobra do 2.novembra vodimo 550 studenata u Be─Ź. Sa nama idu i gradona─Źelnici Leskovca, Kragujevca i jo┼í nekoliko iz Srbije da vide kako mi dolazimo do investitora. Svake godine izme─Ĺu 2.000 i 3.000 ljudi iz Jagodine putuje u neku evropsku dr┼żavu od donatora. ─Éake vodimo na more o tro┼íku skup┼ítine grada. Pitaju se neki odakle nam pare? Pa mi ┼ítedimo, mi smo jedini grad gde ─Źlanovi gradskog ve─ça ne primaju plate. Politi─Źke plate ne smeju da postoje u Srbiji– rekao je Markovi─ç i dodao da ve─ç ima u planu novu humanitarnu akciju.

Drvena hoklica udobnija od fotelje: Dragan Markovi─ç Palma u svom kabinetu

Markovi─ç je poru─Źio lokalnim funkcionerima u Srbiji da sve ono ┼íto je luksuz u prostorijama skup┼ítina, to prodaju i pomognu onima kojima je neophodna pomo─ç. On je dodao da njegov poziv ne va┼żi za predsednika dr┼żave, premijera i ministre jer oni stalno imaju goste iz inostranstva.

-Jagodina nikad ni┼íta nije kupila ne┼íto ┼íto je luksuz. Od 2004. godine nismo kupili ni jedan auto, a op┼ítinska vozila koriste gra─Ĺani kada idu na le─Źenje u klini─Źke centre – istakao je Markovi─ç.

Nakon obra─çanja, Markovi─ç je poveo novinare u njegov kabinet gde je pokazao svoju drvenu hoklicu na kojoj ─çe ubudu─çe sedeti.

-Ovo je drvena hoklica koja na selu slu┼żi za mu┼żu krava. Ja sam ro─Ĺen na selu, ┼żivim na selu i razlikujem se od nekih politi─Źara koji su ro─Ĺeni u liftu i ne znaju ┼íta zna─Źi kada nema┼í – naglasio je Markovi─ç.

Markovi─ç je na pitanje novinara koliko je hoklica neudobnija od fotelje,  rekao da mu je hoklica udobnija od fotelje zato ┼íto je ispunio cilj, a to je da socijalno ugro┼żene porodice dobiju neophodnu pomo─ç.

Kupac fotelje Dragana Markovi─ça Palme, Jovica Stankovi─ç iz preduze─ça ,,AlfaÔÇŁ je kazao da ─çe fotelju staviti u kancelariju preduze─ça.

-Podr┼żali smo ovu akciju zato ┼íto je humanitarnog karaktera i zato ┼íto znamo da ─çe sredstva dobiti porodice kojima je to najpotrebnije – rekao je Jovica Stankovi─ç iz preduze─ça ,,AlfaÔÇŁ.

Fotelju gradona─Źelnika Jagodine, zamenika gradona─Źelnika i zamenika predsednika Skup┼ítine grada, ─Źija je po─Źetna cena bila 900 evra, prodate su za 1.050 evra. Za toliko su prodate i ─Źetiri fotelje funkcionera iz sale za zasedanje Skup┼ítine grada. Fotelju gradona─Źelnika kupio je Slavi┼ía Markovi─ç, fotelju zamenika gradona─Źelnika preduze─çe ,,Agro─ĹoleÔÇť, fotelju zamenika predsednika skup┼ítine ,,Visokogradnja in┼żenjeringÔÇť, dok su fotelje funkcionera iz sale za zasedanje Skup┼ítine grada Jagodine kupili preduze─ça ,,Zoran RajzenÔÇť, SZTR ,,LuksÔÇť, ,,S tim investÔÇť i STS ,,Kan grupaÔÇť.

J.L.

 

 

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .