Naslovna // Tema dana // Nastavlja se akcija pružanja pomoći grada Jagodine i Centra za socijalni rad

Nastavlja se akcija pružanja pomoći grada Jagodine i Centra za socijalni rad

Penzioneri i socijalno ugrožena lica dobijaju pakete sa prehrambenim i higijenskim proizvodima, a do sada je podeljeno preko 3000 paketa

Penzioneri su izrazili veliku zahvalnost zbog pružene pomoći

Skupština grada Jagodine i Centar za Socijalni rad već treću nedelju zaredom sprovode akciju pružanja pomoži starijim, bolesnim i socijalno ugroženim licima, ali i onima o kojima nema ko da brine tokom vanrednog stanja koje je trenutno na snazi zbog korona virusa.

U toku prošle nedelje, u Jagodini i okolnim selima, podeljeno je oko 3000 paketa koji se sastoje od hrane i higijenskih proizvoda, a Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad istakla je da će se potruditi da istim tempom nastave i ove nedelje:

-To su jako dobri paketi koji mogu da zadovolje potrebe jedne porodice za sedam do deset dana. Obezbedili smo i višekratne maske, koje mogu da se peru i peglaju. To je obezbedio grad, na inicijativu našeg predsednika Dragana Markovića Palme. Za sada ih ima u dovoljnoj količini i potrudićemo ih da ih svi dobiju, pogotovo oni koji imaju hronične bolesti, koji idu na terapije i dijalize. Neka nam se jave kako bi ih dobili i kako bi se zaštitili. Svi se intezivno trude i rade, pre svega volonteri koji rade svakodnevno i koji se trude da obiđu sva domaćinstva gde je pomoć potrebna. Oni idu čak i do najudaljenijih sela. Svi resursi grada su na raspolaganju građanima i svi se trudimo da im olakšamo život, a pre svega najstarijim ljudima, upravo onima koji su najugroženiji. Najugroženija su domaćinstva sa ljudima od preko 65 godina, koja imaju bolesnike sa hroničnim bolestima i oni koji nemaju decu i bliže srodnike da se o njima staraju. Oni su nam prioritet i molim ih sve da se jave kol centru koji radi neprestano –rekla je Jakovljević.

Skupštini grada i Centru za socijalni rad veliku pomoć u sprovođenju akcije pružaju i mladi volonteri. Obe ustanove veoma su im zahvalne na angažovanju:

-Nama ovo pričinjava veliko zadovoljstvo zato što pomažemo starijim ljudima koji nisu u mogućnosti da sebi sve ovo priušte. Puno njih je zahvalno što im je ova pomoć omogućena, jer im sada zaista puno znači. Znamo da ne mogu uopšte da izlaze napolje i od svih smo dobili pozitivne komentare –rekao je jedan od volontera Aleksa Milanović.

Sugrađani koji su dobili pakete izrazili su zahvalnost zbog pružene pomoći u ovom trenutku. Iz Skupštine grada i Centra za socijalni rad istakli su da će i dalje biti na usluzi građanima, dokle god vanredno stanje bude bilo na snazi i dokle god za tim bude bilo potrebe.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .