Naslovna // Tema dana // Nastavlja se podela pomoći građanima Jagodine i meštanima okolnih sela

Nastavlja se podela pomoći građanima Jagodine i meštanima okolnih sela

Paketi sadrže hranu i higijenske proizvode, kao i zaštitne maske i rukavice. Dele ih mladi volonteri, koji su na usluzi građanima svakodnevno

Mladi volonteri rade neumorno

Akcija podele humanitarnih paketa u Jagodini odvija se i u trećoj nedelji vanrednog stanja koje je uvedeno u celoj zemlji zbog epidemije korona virusa. Skupština grada Jagodine i Centar za socijalni rad, uz veliku pomoć mladih volontera, dele pakete širom grada i okolnih sela, a pomoć je namenjena licima starijim od 65 godina, socijalno ugroženima, bolesnima i onima koji nemaju adekvatnu pomoć u ovom trenutku. Paketi su podeljeni i drugog aprilskog dana:

-Grad je obezbedio dovoljan broj maski i zaštitnih rukavica u svakom paketu. Nadamo se da ćemo danas podeliti više od 100 paketa, a tako ćemo nastaviti i dalje. Grad je omogućio da svaki građanin može da pozove kol centar u periodu od 24 sata dnevno. Svako ko ima neku potrebu može da se javi, a grad se trudi svim sredstvima i resursima da omogući normalan život u ovom trenutku koliko god je to moguće –istakla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

Paketi sadrže hranu i higijenske proizvode i količinski mogu da posluže jednoj porodici za nedelju dana. Oni koji su primili pakete, zadovoljni su njihovim sadržajem, ali i brigom grada Jagodine o njima:

-Ništa od ovoga ne može biti humanije. I mi koji smo sirotinja osećamo se bogatije kada znamo da neko brine o nama, to je nešto mnogo lepo –bile su reči jednog meštanina koji je primio pomoć.

-Ova pomoć svakako puno znači. Inače, čekam u kući dok ne prođe ova situacija i pridržavam se svih pravila –rekla je jedna gospođa po primanju paketa.

-Baš vam hvala. Penzija je mala i ovaj paket je od velike pomoći. Zahvaljujem se vama i predsedniku Draganu Markoviću Palmi –rekla je vidno zadovoljna jedna meštanka.

Prema rečima nadležnih, paketi će se deliti sve dok vanredno stanje bude bilo na snazi, a grad je obezbedio dovoljan broj paketa kako bi mogao svima da izađe u susret.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .