Naslovna // Tema dana // Nastavljena podela humanitarnih paketa u Jagodini

Nastavljena podela humanitarnih paketa u Jagodini

Za tri nedelje rada, podeljeno je više hiljada paketa koji sadrže prehrambene i higijenske proizvode. Dezinfekcija ulica u gradu i selima je uveliko u toku, a od nedavno je počela i dezinfekcija ulaza stambenih zgrada u ovom gradu

Volonteri pružaju pomoć tokom cele nedelje

Podela humanitarnih paketa u Jagodini i dalje traje. Ovu akciju, u toku vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, već tri nedelje sprovode Skupština grada Jagodine i Centar za socijalni rad, uz veliku podršku mladih volontera. Na hiljade paketa je podeljeno u proteklom periodu, a oni sadrže hranu i higijenske proizvode, među kojima su i zaštitne maske i rukavice. Akcija je sprovedena i trećeg aprilskog dana:

-Volonteri su na svojim radnim zadacima. Podeli se oko 100 paketa po danu. Grad je obezedio ove pakete i dovoljan broj zaštitnih maski i rukavica, tako da ćemo se potruditi da ih dobiju oni kojima je to najneophodnije. To su lica starija preko 65 godina, oni koji imaju hronične bolesti, mala primanja, ali i oni koji nemaju rođake ili bliske srodnike da se onjima staraju. Radi se intezivno na dezinfekciji grada i ulaza u stambenim zgradama. Svi resursi grada su na raspolaganju građanima i trudimo se da se grad odbrani od zaraze. Drugi cilj je taj da u ovim vanrednim okolnostima grad funkcioniše nesmetano –rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .