Naslovna // Tema dana // Nastavljena podela pomoći starijim licima u Jagodini

Nastavljena podela pomoći starijim licima u Jagodini

Dnevno se podeli više stotina paketa po gradu i selima, a oni sadrže: hranu, higijenske proizvode, zaštitne maske i rukavice, a od ove srede i novi broj pomoravskog nedeljnika “Novi put”

Volonteri idu i do najudaljenijih sela

U toku je četvrta nedelja vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, kako u Srbiji, tako i u Jagodini. Odlukom Vlade Republike Srbije, lica starija od 65 godina ne smeju da izlaze napolje osim subotom od 4 do 7 ujutru kako bi obavili kupovinu potrebnih namirnica u marketima koji su za tu priliku otvoreni u tom vremenskom intervalu. Skupština grada Jagodine i Centar za socijalni rad doneli su odluku o pružanju pomoći svim licima koja su starija od 65 godina, socijalno-ugroženima, bolesnima i onima kojima nema ko da pomogne u ovoj situaciji. Njihova pomoć ogleda se u dostavljanju paketa sa hranom i higijenskim sredstvima, u čemu im pomaže veliki broj mladih volontera, a prema rečima direktorke Centra za socijalni rad u Jagodini Biserke Jakovljević, dnevno se podeli više stotina paketa: kako po gradu, tako i po seoskom području:

-Grad je obezbedio dovoljan broj paketa. Takođe, tu je i kol centar koji radi 24 sata dnevno i telefoni su uvek dostupni. Ako imate neku vrstu potrebe, pozovite kol centar. Mi se trudimo da dospemo do svakog građanina i meštana u najudaljenijim selima, tako da molimo za strpljenje. Više od 90 posto ljudi, koji su pozvali kol centar, dobilo je pakete, a volonteri su svakodnevno na terenu. Svi resursi grada su na raspolaganju građanima. Grad se trudi da život teče nesmetano onoliko koliko je to moguće. Kako bi se odbranili od zaraze, redovno se dezinfikuju ulice u gradovima i selima, zgrade i ulazi. Ova akcija će trajati sve dok bude bilo potrebe. Molimo sve ljude da ostanu u svojim kućama i da ne izlaze. Preporučujemo i da se svakog dana rade lakše gimnastičke vežbe da bi pre svega podigli svoj imunitet, opšte fizičko i psihičko stanje –rekla je Jakovljević.

Lica koja su primila pomoć istakla su da su zadovoljni paketima koji pored osnovnih životnih namirnica sadrže i zaštitne maske, rukavice, ali i novi broj nedeljnika „Novi put“. Prema rečima nadležnih, akcija će biti nastavljena sve dok vanredno stanje bude bilo na snazi i dokle god građani budu ukazivali da im je ovakva vrsta pomoći potrebna.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .