Naslovna // Tema dana // Održana treća sednica Skupštine grada Jagodine: Porez na imovinu isti i u 2021. godini

Održana treća sednica Skupštine grada Jagodine: Porez na imovinu isti i u 2021. godini

Ova odluka doneta je jednoglasno. Diskutovano je i o pandemiji korona virusa, a izglasani su i predlozi odluka o utvrđivanju naziva ulica na teritoriji grada, o osnivanju Ustanove kulture „Muzej voštanih figura“, Turističkoj organizaciji grada Jagodine i mreži javnih predškolskih ustanova. Sednica je održana uz poštovanje svih mera zaštite od korona virusa

Foto: TV Kopernikus

Porez na imovinu na teritoriji grada Jagodine neće se menjati ni naredne 2021. godine, odlučeno je danas na trećoj po redu sednici Skupštine grada Jagodine.

Tako je odlučeno zbog situacije u kojoj se nalazi cela država, pa i ovaj grad, usled korona virusa, koji je otežao privrednu aktivnost. Ovo je treća godina kako se porez na imovinu u ovom gradu ne menja. Odbornici su ovu odluku doneli jednoglasno i istakli su da nemaju dilemu da je ona potpuno ispravna:

-Odlučili smo se na ovaj korak da bi smo celu situaciju učinili lakšu ljudima. Vrlo smo ponosni na to, a ističem da je ovo grad u kom se nepokrenosti sve više i više kupuju. Imali smo i zakonskih osnova, ali i po metodologiji da povećamo porez, ali mi se nismo odlučili na tu nepopularnu meru –rekla je Snežana Vukašinović, zamenica predsednika Skupštine grada Jagodine.

-Nama je cilj da olakšamo građanima život pogotovo sada u ovoj godini kada znamo da je mnogo ograničena privredna aktivnost, naročito turističkih i ugostiteljskih firmi, kako u Srbiji, tako i u Jagodini. Želimo na ovaj način da olakšamo život građanima i da jednostavno budemo tu da pomognemo na svaki mogući način koji je omogućila lokalna samouprava –rekao je Goran Milosavljević, odbornik SPS u Skupštini grada Jagodine.

-Mislim da je fer da u ovom kriznom vremenu, za ljude koji su ostali bez posla ili ga imaju manje, da se ne povećava porez. Jednostavno, to je jedna velika solidarnost grada Jagodine sa građanima –rekao je Goran Jeličić, odbornik Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Skupštini grada Jagodine.

-Kako ja, kao opozicioni činilac i subjekat u ovom gradu, da kažem da nije dobro što već treću godinu zaredom ne povećavamo porez? Narod nema da plaća ni ovaj porez koji je sad, a zamislite da mi to povećamo još tri-četiri puta u ovakvoj situaiji kakva je danas. Mi smo danas podržali nepovećanje poreza građanima Jagodine i mislim da to svaki normalan, zdravoumni čovek mora da podrži –rekao je Dušan Marković, odbornik koalicije „Bunt – Prava Jagodina“ u Skupštini grada Jagodine.

Foto: TV Kopernikus

Tokom sednice, nezaobilazna tema bila je i pandemija korona virusa. Svi odbornici istakli su da striktno treba poštovati propisane mere, ali da ne treba paničiti:

-Apelujem na građane da se pridržavaju mera, da ne paniče i da biraju sadržaj koji gledaju na televiziji, a ne samo da se vezuju za podatke koji govore o bolesnima –istakla je Snežana Vukašinović, zamenica predsednika Skupštine grada Jagodine.

-Mislim da nije dobro to što neke lokalne samouprave na svoju ruku uvode vanredna stanja, čak i kada to nije potrebno. Mi smo više za to da ukoliko se negde problem javi da se on tu i sanira. Čim su se u našim vrtićima pojavili zaraženi, mi smo te objekte zatvorili, ali tamo gde ne postoji takav problem, smatramo da ne treba dodatno ograničavati građane u svojim aktivnostima –napomenuo je Goran Milosavljević, odbornik SPS u Skupštini grada Jagodine.

-Ključna stvar jeste odgovornost svakog pojedinca. Na taj način, on može da preuzme ono što je u njegovoj moći, da zaštiti zdravstveni sistem. Tako štitimo i privredu koja mora da nastavi sa radom –rekla je Jelena Stevanović, odbornica Srpske napredne stranke u Skupštini grada Jagodine.

-Sve ono što struka preporučuje, to treba da iskoristimo za dobrobit svih građana. Treba uzimati što više vitamina C, voća i živeti normalno. Sve preporuke struke su obavezne –istakao je Goran Jeličić, odbornik Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Skupštini grada Jagodine.

-Generalno gledano, moramo da nastavimo da živimo i da se borimo. Ono što je jedino rešenje jeste da što pre sačekamo tu vakcinu, da se vakcinišemo ili ne ili da probamo da stvorimo taj neki imunitet koji je preko potreban –napomenuo je Dušan Marković, odbornik koalicije „Bunt – Prava Jagodina“ u Skupštini grada Jagodine.

Između ostalog, na sednici su odbornici izglasali predlog odluke o utvrđivanju naziva ulica na teritoriji grada, zatim o osnivanju Ustanove kulture „Muzej voštanih figura“, Turističkoj organizaciji grada Jagodine i mreži javnih predškolskih ustanova. Treća sednica Skupštine grada Jagodine održana je uz prisustvo 16 od dvadeset jednog odbornika zbog pandemijskih okolnosti i uz poštovanje svih mera zaštite od širenja korona virusa.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .