Naslovna // Tema dana // Palma dogovorio saradnju sa ministarkama turizma i ekonomije Barija u Italiji

Palma dogovorio saradnju sa ministarkama turizma i ekonomije Barija u Italiji

BARI – Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma učinio je prvi korak ka potpisivanju Protokola o saradnji sa oblašću Pulja u Italiji na sastanku sa tamošnjom ministarkom ekonomije Loredanom Kapone i ministarkom turizma Silvijom Godeli. Ovaj Protokol značiće benefite u saradnji između Srbije i Italije u oblasti turizma, studentske razmene, izvoza hrane iz Srbije, saradnje u oblasti mehanike i elektrotehnike. Kapone i Godeli spremno su i u dobrom raspoloženju prihvatile Markovićevu ponudu.

Markovic pocinje saradnju sa ministarkama turizma Silvijom Godeli i ministarkom ekonomije Loredanom Kapone

Markovic pocinje saradnju sa ministarkama turizma Silvijom Godeli i ministarkom ekonomije Loredanom Kapone

“Odmah potpisujemo ugovor na osnovu kojeg ćemo pred sledeću školsku godinu izvršiti razmenu pedesetoro studenata. Studenti iz Italije mogu da biraju gde će studirati, u Jagodini ili u gradovima čiji su čelni ljudi sa nama u delegaciji. Što se tiče turizma – raspoloženi smo da ustupimo medijski prostor za reklamiranje Barija i italijanskog primorja kao sjajne turističke destinacije. Samo u ovoj godini dobili smo četiri nova investitora, odlično saradjujemo sa Italijanima i želimo da i drugi gradovi na isti način rade”, rekao je Marković.

Ministarke turizma i ekonomije spremno su dočekale Markovićevu ponudu.
“Vidimo da se radi o konkretnom predlogu, pa ćemo i mi biti konkretne, hoćemo da ponudimo olakšice za srpske privrednike koji će možda ulagati u Bariju i Pulji, dajemo 30 odsto na vrednost investicije. Nas zanima i transport robe, a nadamo se da ćemo o ovoj temi moći da razgovaramo sa ministrom saobraćaja Aleksandrom Antićem. Razmena studenata je odlična početna stvar u saradnji. Hoćemo sve da predložimo ministru spoljnih poslova Italije, a onda i da posetimo Jagodinu”, rekla je Godeli.

Markovic, ambasadorka Srbije u Italiji Ana Hrustanovic, ministarka oblasti Pulja za turizam Silvia Godeli i ministarka ekonomije Loredana Kapone

Markovic, ambasadorka Srbije u Italiji Ana Hrustanovic, ministarka oblasti Pulja za turizam Silvia Godeli i ministarka ekonomije Loredana Kapone

Na sastanku je rečeno da će Jagodina za dve i po godine imati i aerodrom za avione do 80 putnika. Troje političara dogovorili su se da protokol o saradnji u prisustvu ministra saobraćaja Antića bude ozvaničen u petak.

Tekst i foto: A. Mitrović

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .