Naslovna // Tema dana // Palma obisao maturante u Paraliji

Palma obisao maturante u Paraliji

Maturante iz Jagodine, koji u organizaciji i trošku Skupštine grada Jagodina besplatno letuju u Grčkoj, posetio je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma. Maturanti su proveli dva sata sa prvim čovekom Jagodine I razgovarali o uslovima I smeštaju a neki od njih su bili prvi put u Grčkoj

Dragan Markovic Palma i maturanti u Paraliji

Dragan Markovic Palma i maturanti u Paraliji

„ Posetio sam maturante da bih se lično uverio da je sve u redu kada je u pitanju smeštaj i ishrana dece, kao i briga i nadzor nad njima. Već osam godina, po ustaljenoj tradiciji, učenici koji završe četvrti i osmi razred osnovne škole letuju u Crnoj Gori, a maturanti u Paraliji. Ovo letovanje je od velikog značaja za brojne porodice koje nemaju uslova da decu pošalju na more, ali je posebno značajno za mlade ljude koji su četiri godine proveli sa svojim drugovima u istom odeljenju i sada se po završetku škole rastaju i svako odlazi svojim putem. Mi smo grad koji štedi i ta sredstva preusmeravamo za socijalni program čiji je deo i besplatno letovanje učenika, jer su mladi za nas zakon“ rekao je Marković i podsetio da je tokom poslednjih osam godina ovu jedinstvenu privilegiju iskoristilo gotovo 25 000 osnovaca, srednjoškolaca i više asocijacija sporta i kluture, koje je grad zbog postignutih rezultata u radu, nagradio besplatnim letovanjem.
O deci na odmoru brinu profesori-vaspitači iz njihovih škola i zdravstveni radnici, a svaku grupu prate upravnici smene i obezbeđenje.
A.Đukić

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .