Naslovna // Tema dana // Palma primio rukometašice “Jagodine”

Palma primio rukometašice “Jagodine”

Najviše priznanje grada Jagodine – Oktobarska nagrada, za predsednika ŽORK Jagodina Aleksandra Miladinovića, kapitena i najboljeg igrača i strelca Jelenu Gojković i najboljeg golmana Jelenu Đurašinović

Dragan Marković Palma i Aleksandar Miladinović: Foto TV Kopernikus

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, zajedno sa gradonačelnikom Ratkom Stevanovićem, svečano je primio proteklog utorka rukometašice „Jagodine“, trenera Dragana Markova i predsednika kluba Aleksandra Miladinovića. Povod za prijem bilo je osvajanje Kupa Srbije protekle nedelje u Zrenjaninu gde je „Jagodina“ pobedila „Naisu“ rezultatom 32:24.

Tokom prijema, Marković je čestitao rukometašicama i rukovodstvu kluba na postignutom uspehu:

Gledao sam finalnu utakmicu na RTS-u i posle neizvesnog prvog poluvremena videlo se u drugom delu da smo brži i da ćemo pobediti. Rukomet je kolektivna igra. Sve ste bile dobre i uspeh koje ste postigle je takav da svaka od vas treba da bude idol mladim ljudima. Ne samo devojčicama, nego i dečacima. Dobrim radom može da se postigne i dobar rezultat. Hvala Aleksandru Miladinoviću. On je sportski radnik koji veoma uspešno vodi ovaj klub. Čestitam i treneru Draganu Markovu. On je dobar pedagog i pohvaljujem njegovu dinamiku i taktiku da se brzom igrom savladaju jaki klubovi i igrači. Predlažem da predsednik kluba i rukometašice Jelena Đurašinović i Jelena Gojković dobiju Oktobarsku nagradu –rekao je Marković i dodao:

Nismo mogli da vodimo publiku zbog korona virusa, ali moram da kažem da je situacija u celoj Srbiji najbolja u Evropi, kada je u pitanju epidemija. Mi smo u Jagodini imali non stop otvorenu zelenu pijacu, veliki priliv turista tokom leta i vašar na kome je bilo oko 10 000 ljudi. U Italiji i još nekim zemljama dozvoljeno je do 1000 ljudi na fudbalskim stadionima, tako da bi mogli da razmišljamo o povratku dela publike na sportska takmičenja Sport bez publike nije ništa, a i satisfakcija je veća kada je sala puna  i kada se navija za klub poput vašeg. Ovaj grad se maksimalno bori da sve što je klupska obaveza bude izmireno na vreme, ali i kada su u pitanju premije, uprkos manjem prilivu zbog korona virusa. Kada je sport u pitanju, nećemo štedeti na budućnosti naše države. Želimo da skrenemo mlade ljude sa lošeg puta. Idoli mladim ljudima treba da budu na sportskim terenima. Danas je ljubav prema sportu čini 30 posto, a interes je 70 posto. Kod vas je ljubav bila prisutna 99 posto u finalnoj utakmici i ja vam na tome čestitam. Možete da računate na ovaj grad, ne samo kada je sport u pitanju, nego za bilo šta što vam je potrebno –istakao je Marković.

Rukometašice “Jagodine” po treći put su osvojile Kup Srbie

Predsednik kluba Aleksandar Miladinović zahvalio se predsedniku Skupštine grada na čestitkama i predlogu za Oktobrsku nagradu, ali i ljudima iz svog kluba na postignutom uspehu:

-Uvek ste bili tu da nam pomognete i stalno ste nas bodrili. Mi ne možemo drugačije da vam se odužimo, nego rezultatima kao što je ovaj. Nadam se da ćemo i dalje sarađivati kao i do sda. Dobrim radom postigli smo sve. Devojke imaju jak karakter,  a to su pokazale i na terenu. Ispunili smo sve obaveze uprkos pandemiji. Cenimo pomoć, poštujemo i radićemo kao što smo radili i do sada –rekao je predsednik kluba ŽORK „Jagodina“.

Trener Dragan Markov takođe je prepun pozitivnih utisaka posle osvojenog Kupa Srbije:

-Izražavam poštovanje Draganu Markoviću Palmi na uslovima koje nam obezbeđuje za rad u klubu. Hvala i predsedniku kluba na poštovanju koje na ukazuje. Tri godine smo zajedno, na skoro svakom treningu i putovanju. Dobrog trenera čine i dobri igrači. Hvala devojkama na svemu što su uradile do sada. Treba da se odužimo gradu i nadam se da ćemo u tome uspeti u ovoj sezoni svojim radom na  terenu –rekao je Markov.

Rukovodstvo Skupštine grada Jagodine sa rukometašicama i rukovodstvom kluba

Rukometašice „Jagodine“ kapiten Jelena Gojković i golman Jelena Đurašinović izrazile su zadovoljstvo zbog nedavno postignutog rezultata, ali i zbog podrške grada:

-Jako smo zahvalne za sve što radite za naš klub i što ste nam do sada omogućili. Mislim da nismo bolje mogle da završimo sezonu. Hvala i mojim devojkama na maksimumu koji su pružile na terenu, treneru, presedniku kluba i Draganu Markoviću Palmi koji je predložio da dobijem Oktobarsku nagradu –rekla je Gojković.

-Želim da se zahvalim Draganu Markoviću Palmi i predsedniku Miladinoviću. Znači mi to što sam predložena za Oktobarsku nagradu. Kup smo osvojile zahvaljujući radu, redu i disciplini, a ono što je trener očekivao, to smo i odradile –rekla je Đurašinović.

Draganu Markoviću Palmi je predsednik kluba poklonio medalju i pehar Kupa Srbije koji je prešao u trajno vlasništvo ŽORK Jagodina. Ženski rukometni klub Jagodina je dvostruki prvak države i trostruki osvajač kupa i učenik evropskih kupova.

D.M. / S.G.  

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .