Naslovna // Tema dana // Palma: Za građane Jagodine 3300 uskršnjih paketa

Palma: Za građane Jagodine 3300 uskršnjih paketa

“Nijedan dinar nije potrošen iz budžeta grada Jagodine, sve su obezbedili donatori. Naši građani znaju da vodimo računa o njima i mi koji se bavimo politikom moramo da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna. Nadam se da ćemo korona virus ispratiti što pre” rekao je Marković tokom obraćanja javnosti

Moramo da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna, rekao je Marković

Otkako je uvedeno vanredno stanje u Srbiji zbog epidemije korona virusa, Skupština grada Jagodine i Centar za socijalni rad svakodnevno pomažu svima kojima je pomoć u ovom trenutku neophodna. Pomoć u vidu prehrambenih i higijenskih paketa namenjena je osobama starijim od 65 godina, socijalno-ugroženim i bolesnim licima, ali i onima kojima nema ko da pomogne u ovom trenutku. Uz pomoć mladih volontera, paketi su stigli do svih onih kojima je ova vrsta pomoć potrebna: kako u gradu, tako i u najudaljenijim selima koja pripadaju jagodinskoj opštini. Nedavno je završeno pakovanje uskršnjih paketa u kojima se, pored prehrambenih i higijenskih proizvoda, nalaze jaja i farba za njih, kako bi svi mogli da proslave predstojeći Uskrs na prigodan način. Podela uskršnjih paketa je u toku, a tim povodom javnosti se obratio i Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine:

-Obezbedili smo 3300 uskršnjih paketa i želim odmah da kažem da nijedan dinar nije potrošen iz budžeta grada Jagodine, već od donatora. Želim i njima da se zahvalim, a među njima su privrednici i političari. Poslastičarnica “Pelivan” je dala 200 hiljada, moja malenkost je dala 100 hiljada dinara, gradonačelnik Ratko Stevanović i šef odborničke grupe SNS-a u Jagodini Nikola Radosavljević dali su po 80 hiljada dinara, dok je načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević donirao 50 hiljada dinara. Naši građani znaju da mi vodimo računa o njima. Svi mi koji se bavimo politikom moramo da vidimo kako da pomognemo svima onima kojima je pomoć neophodna i da oni imaju ono što je najvažnije za najveći srpski pravoslavni praznik Vaskrs –rekao je Marković.

Predsednik Skupštine grada Jagodine se osvrnuo i na trenutnu situaciju povodom korona virusa u našem gradu:

-Oko 50 građana sa teritorije grada Jagodine je obolelo od korona virusa od više od 200 njih koliko je testirano. Hvala Bogu, niko nije umro iz Jagodine. Izjavljujem saučešće porodicama gde je bilo nastradalih od ove bolesti. Nadam se da ćemo brzo ispratiti koronu, kako iz Srbije, tako i iz svih ostalih država koje imaju problema sa njom. Ja sam oduvek bio optimista i sada mogu svim penzionerima starijim od 65 godina da pošaljem poruku da se ne sekiraju mnogo i da sam siguran da ćemo još par dana svi mi Jagodinci, ali i građani Srbije morati da poštujemo uredbu vanrednog stanja. Zbog tog poštovanja mera, Srbija možda i ima najmanje zaraženih i umrlih od korona virusa –rekao je Marković.


On je tom prilikom zahvalio i svim volonterima na angažovanju tokom pakovanja paketa i njihove podele, ali i zaposlenima u Centru za socijalni rad na svakodnevnom angažovanju:

-Imamo 26 automobla i preko 70 volontera koji već mesec dana rade. Paketi su zaista dobri i obezbedili smo ih za porodice koje su se javile kol centru, a koje imaju troje i više dece. Skoro 80 posto tih članova porodica se nalazi na spisku Centra za socijalni rad. Šefovi mesnih zajednica su nam dostavili spisak, jer oni najbolje znaju ko je socijalno ugrožen u svim našim selima i ko ima mala primanja u porodicama, a ima ih veliki broj članova –napomenuo je Marković.

On je tom prilikom čestitao svima najveći pravoslavni praznik Uskrs i poželeo svima da se posle praznika vrate uobičajenim aktivnostima koje je epidemija korona virusa prekinula.


Dušan Miletić

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .