Naslovna // Tema dana // Počelo pakovanje uskršnjih humanitarnih paketa u Jagodini

Počelo pakovanje uskršnjih humanitarnih paketa u Jagodini

Paketi sa jajima, bojama za jaja, prehrambenim i higijenskim proizvodima biće podeljeni od sutra po gradu i okolnim selima, a planirano je da se podeli oko 3300 njih.

Uskršnji paketi biće veoma bogati, rečeno je iz Uprave

Jagodinski volonteri na početku ove sedmice bili su angažovani na istovaru robe koja je pristigla za pakovanje uskršnjih humanitarnih paketa koje će grad Jagodina i Centar za socijalni rad narednih dana dostavljati stanovnicima kojima je pomoć najneophodnija. Reč je o 3300 humanitarnih paketa pre svega prehrambenog sadržaja:

-Od početka vanrednog stanja Krizni štab u Jagodini je odmah počeo sa konkretnim delovanjem tako da smo istog dana oformili kol centar i angažovali preko 70 volontera. Angažovao ih je grad Jagodina u saradnji sa Centrom za socijalni rad. Kol centru se dnevno obrati između 250 i 300 ljudi. To su penzioneri od preko 65 godina sa nižim penzijama i oni čija se deca ne nalaze na teritoriji grada Jagodine, ali i oni kojima je potrebna pomoć volontera u vidu kupovine osnovnih životnih namirnica i lekova. Grad Jagodina je do sada u saradnji sa Centrom za socijalni rad podelio više od 3000 prehrambenih i higijenskih paketa porodicama i penzionerima sa manjim primanjima, onima koji imaju preko 65 godina i svim porodicama koje se nalaze na spisku Centra za socijalni rad. Podelićemo oko 3300 ovih uskršnjih paketa na teritoriji grada Jagodine i seoskim mesnim zajednicama. Važno je da je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obezbedio donatore tako da se nijedan dinar neće potrošiti iz budžeta grada Jagodine za uskršnje pakete. Oni sadrže preko deset prehrambenih proizvoda, a tu će se naći jaja i farbe za jaja, zato što nam predstoji jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika Uskrs. U njima su i prehrambeni, suhomesnati proizvodi, ali i kafa, so, šećer i ostale životne namirnice –rekla je Marija Jovanović, pomoćnica gradonačelnika Jagodine.

Grad Jagodina je ovom akcijom potvrdio da misli na sve strukture stanovništa. Sledi podela uskršnjih paketa, a volonteri će stići do svih mesta gde je pomoć potrebna, a na građanima je da budu disciplinovani i odgovorni: kako prema sebi, tako i prema drugima.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .