Naslovna // Tema dana // Podeljena zaštitna oprema prodavcima na Zelenoj pijaci i humanitarni paketi građanima

Podeljena zaštitna oprema prodavcima na Zelenoj pijaci i humanitarni paketi građanima

Prodavci na pijaci dobili zaštitne maske i rukavice, a građani pakete sa hranom i higijenskim proizvodima. Akciju organizovala Skupština grada Jagodine sa Centrom za socijalni rad, a u svemu im svakodnevno pomažu mladi volonteri

Prodavci se zahvaljuju na zaštitnoj opremi

Zaštitna oprema u vidu maski za lice i rukavica podeljena je u četvrtak, 26. marta, prodavcima na Zelenoj pijaci u Jagodini. Istog dana, nastavljena je i akcija podele paketa sa prehrambenim proizvodima i higijenskom opremom licima koja su starija od 65 godina, koja su socijalno ugrožena, bolesna ili bez pomoći u toku ovog vanrednog stanja.

-Grad Jagodina je obezbedio maske koje se peru, peglaju, koje mogu da se koriste više puta i koje su napravljene od prirodnog materijala. To će olakšati ljudima proces zaštite i odbraniće ih od mogućih zaraza tokom ovog vanrednog stanja. Naš predsednik Dragan Marković je sa svojim saradnicima započeo niz akcija, a jedna od njih je zaštita ljudi koji su svakodnevno u neposrednom kontaktu sa ljudima i koji tu moraju da budu tokom čitavog vanrednog stanja. Naručili smo dovoljan broj maski koje će stići u naredna dva dana. Dobili smo i neke maske od fabrike „Aunde“ koja nam je izašla u susret i koja je za potrebe grada sašila određen broj maski. Najveća je potražnja trenutno za rukavicama i maskama. Pčelarsko društvo iz Jagodine doniralo je više stotina kilograma meda i tako ćemo u toku ovog dana započeti podelu meda našim najugroženijim građanima i bolesnima, kako bi ojačali svoj imunitet i odbranili se od virusa. Ovde na pijaci se vodi računa o tome da i ona bude dezinfikovana, kao i ceo naš grad. Takođe, ono što bih rekla ljudima jeste to da se svakog dana vrši analiza vode i da je ona hemijski i bakteriološki ispravna za piće. O tome se svakodnevno vodi računa –rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

Mladi volonteri su svakodnevno na usluzi građanima

Više od nedelju dana, Skupština grada Jagodine deli humanitarne pakete licima koja su starija od 65 godina, koja ne smeju da izlaze napolje tokom vanrednog stanja. Paketi sa hranom i higijenskim proizvodima uručuju se i licima koja su bolesna, socijalno ugrožena i onima koji u ovom trenutku nemaju nikog ko bi im pomogao:

-Od početka ove sedmice podelili smo više od 100 paketa. Do kraja nedelje biće podeljeno preko 2000 njih. Molim sve ljude da budu strpljivi. Do svakog ćemo doći i mislim da ćemo verovatno do kraja nedelje podeliti pakete za skoro 99 odsto građana koji su ih tražili. Paketi su dosta dobri, sa prehrambenim i higijenskim programom, a i teški su oko 10 kilograma. Jedan paket dovoljan je jednoj porodici za nedelju dana –istakla je ona.

Prodavci na Zelenoj pijaci se zahvaljuju Skupštini grada i Centru za socijalni rad na zaštitnoj opremi, kao i oni građani koji su se prijavili za humanitarne pakete. Skupštini grada Jagodine i Centru za socijalni rad tokom svake akcije dnevno pomaže više od 100 mladih volontera, koji idu od kuće do kuće i nose pakete onima koji su se prijavili za njih. Iz Gradske uprave su im zahvalni na angažovanju, a volonteri će pomagati starijima dokle god vanredno stanje bude bilo na snazi.

Dušan Miletić

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .