Naslovna // Tema dana // Političari u službi građana

Političari u službi građana

 

Od osam prodatih fotelja funkcionera grada prikupljeno je 9.850 evra. Po 150 evra je dobilo 66 socijalno ugroženih porodica sa više od 240 dece

U Skupštini grada Jagodine organizovana je podela pomoći socijalno ugroženim porodicama iz Jagodine sa više dece od prodatih fotelja funkcionera grada. Po 150 evra, odnosno 17.820 dinara, dobilo je 66 socijalno ugroženih porodica sa troje i više dece. Spisak porodica dostavio je Centar za socijalni rad.

Osam fotelja jagodinskih funkcionera prodato je nedavno za 9.850 evra, od čega je fotelja predsednika Skupštine grada Dragana Markovića Palme prodata za 2.500 evra, a ostale po 1.050 evra. Sada funkcioneri sede na drvenim hoklicama. Cilj akcije je bio da se sredstva doniraju socijalno ugroženim porodicama sa troje i više dece.

Marković je naglasio da političari ne treba da se razlikuju od građana koji su ih birali na izborima.

-Nisu ih građani birali da sede na foteljama i da političari stalno govore kako su srećni, a da građani jedva preživljavaju – rekao je Marković.

Marković je podsetio da se Jagodina 13 godina bori protiv bele kuge, da pomažu porodicama sa decom.

-U decembru će porodice koje teško žive dobiti jednokratnu pomoć, a do marta sledeće godine posao će dobiti roditelji sa troje i više dece. Sve ono što smo radilo prethodnih godina kada je u pitanju borba protiv bele kuge ima određeni rezultat. Na poslednjem popisu 2012.godine živi 440 porodica više nego 2002.godine. Način na koji mi brinemo o građanima razlikuje se od onoga u drugim gradovima. Kod nas đaci ne plaćaju autobuski prevoz, đaci već 13 godina idu na more u Crnu Goru i Grčku. Cena vrtića u Jagodini je najjeftinija u Srbiji. Imali smo akciju dodele 1.200 evra za pri rođenju deteta. I među vama ima ima onih koji su dobili tu pomoć. Zatim smo pomagali porodice sa četvoro i više dece i oni dobijaju po 200 evra do punoletsva deteta. Mi se ne borimo protiv bele kuge samo deklarativno u izbornoj kampanji već stalno i to godinama – rekao je Marković.

On je dodao da ovakva borba protiv bele kuge ne postoji nigde.

-Bili smo u Beču kod gradonačelnika, on je iz Socijaldemokratske partije i to je partija koja ima najbolji socijalni program u Evropi. On je rekao da mi u Jagodini imamo bolji socijalni program od Socijaldemokratske partije u Austriji. Ja sam ponosan na sve što smo uradili – istakao je Marković.

On je pozvao stranke čiji članovi su direktori u javnim preduzećima koja posluju sa gubitkom, da im oduzmu fotelje.

Pozivam sve partije u Srbiji, čiji su politički direktori na
funkcijama u javnim preduzećima, da im oduzmu fotelje i čak ne
zaslužuju ni da sede na drvenoj hoklici stolici. Gledao sam izveštaj  na jednoj televiziji gde je bila prikazana izložba i video fotelju od jednog direktora u Srbiji, kakvu nema ni Donald Tramp u svojoj kući. Taj direktor ima 30 i nešto godina i on predstavlja Srbiju u nekom državnom preduzeću koje se zove Železnica i koje posluje sa gubitkom. Svim direktorima javnih, državnih ili društvenih preduzeća, koja posluju sa gubitkom treba već sutra oduzeti
fotelje. 90 posto predsednika opština i gradonačelnika u
Srbiji su to postali zbog svojih lidera. Treba da prestanu više da se
vade na neko ime, već da vidimo šta ste uradili i koliko brinete o
svojim građanima, a posebno o porodicama sa više dece
–  izjavio je Marković.

Pomoć su, osim predsednika Skupštine grada Dragana Markovića Palme, uručili i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović,  zamenica gradonačelnika Snežana Vukašinović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević.

J.L.

 

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .