Naslovna // Tema dana // Privredna delegacija na čelu sa Palmom otputovala jutros za Italiju

Privredna delegacija na čelu sa Palmom otputovala jutros za Italiju

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma na čelu delegacije privrednika koja danas putuje u Bari od 25. do 28. septembra

Tokom trodnevne, radne posete Italiji privrednici i oko 20 gradonačelnika i predsednika opština iz Srbije imaće susrete sa italijanskim investitorima, a delegaciji će domaćin biti vlasnik italijanske kompanije „Gruppo Turi“ koja se bavi proizvodnjom kuhinja i koji treba da otvori fabriku u Jagodini, najavio je na konferenciji za novinare u Pres centru Tanjuga u Beogradu, predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma, koji se nalazi na čelu ove delegacije.

„Ovo je četvrti put za godinu dana, da u organizaciji Skupštine grada Jagodina vodimo privrednu delegaciju u Italiju i rezultat tih putovanja je privredna saradnja koju je ostvarila ne samo Jagodina, već i više gradova čiji su zvaničnici bili članovi delegacije. Za dve godine doveli smo pet italijanskih investitora i jednog ruskog, naša Industrijska zona će uskoro biti popunjena i zato hoćemo da pomognemo i drugim gradovima. U Srbiji su najveći problem nova radna mesta i zato treba da pomažemo jedni drugima, a posebno mi koji vodimo gradove i opštine, ne možemo da očekujemo od čelnika Vlade Srbije da za nas traže investitore jer se oni bave rešavanjem drugih vitalnih pitanja. Italija je veliko tržište, poreske stope su veće nego kod nas, a mi nudimo besplatne lokacije i subvenicije za strane investitore koji žele da otvore fabriku i zaposle određen broj radnika“ rekao je Marković i najavio da će u Jagodini, u 2014.godini biti prisutno sedam ili osam italijanskih investitora i nekoliko ruskih. Predsednik Skupštine grada Jagodina je rekao da je i Grčka dobro tržište i podsetio ovom prilikom da se Jagodina pobratimila sa tri grčka grada, gde je od Hrisopulija i grada Katerini dobila na poklon nekoliko hektara zemlje na obali mora gde će praviti hotele. Marković je pozvao predstavnike gradova i opština da ponude bratimljenje grčkim opštinama jer bi tako mogli da dođu do dobrih lokacija. Jagodina je, kao i za sva ranija putovanja, obezbedila donatore i za putovanje ove delegacije koju čine privrednici i čelnici gradova i opština iz svih krajeva Srbije među kojima je Novi Pazar, Vranje, Užice, Zrenjanin, Zaječar, Raška, Bela Crkva, Nova Varoš, Arilje i Batočina. Marković je na konferenciji za novinare najavio da će od 28. do 30.oktobra Skupština grada Jagodina voditi u Beč 500 studenata, što grad organizuje već sedam godina,dve puta godišnje za studente sa dobrim prosekom ocena.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je ovom prilikom da će kao član ove delegacije učestvovati u tom putovanju i u ime Vlade Srbije podržati napore da se u zemlju dovode novi investitori.On je naglasio da nema većeg patriotizma u Srbiji nego obezbediti nova radna mesta i obezbediti građanima uslove za normalan život. „Prvi prioritet Vlade jeste jačanje srpske ekonomije i svega onoga što treba da obezbediti da ljudi žive bolje. Infrastruktura je veoma važna za realizaciju investicija i ministarstvo saobraćaja će nastaviti sve započete projekte koji nisu važni samo za prevoz putnika, već još više za privredni razvoj i zapošljavanje“ rekao je ministar saobraćaja. Predstavnici gradova i opština koje putuju u Bari istakli su ovom prilikom da cene napore Dragana Markovića Palme, koji ne želi samo da pomogne svom gradu i svojim privrednicima, već svim gradovima i opštinama u Srbiji.

N.P.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .