Naslovna // Tema dana // Pucanje u potiljak lokalnim medijima

Pucanje u potiljak lokalnim medijima

Likvidacija bez suđenja, svedoka, argumenata i advokata. Osuđeni je kriv zato što je živ

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac (da li neko zna gde je ovaj čovek?) je najdalje stigao u reformama, pohvalio je svog saborca nesuđenog stečajnog upravnika srpske privrede Sašu Radulovića (kao stečajni upravnik uspešno uništio 14 društvenih preduzeća).

Nisu u pitanju reforme već stavljanje noža pod grlo lokalnim medijima. Set zakona o medijima za koje niko ne zna ko ih je pisao, niti su prošli javnu raspravu, što bi se reklo pod okriljem mraka, poslati su u Brisel na odobrenje.

Njihovu realizaciju iliti likvidaciju lokalnih medija sprečili su izbori, ne zato što su se dozvali pameti, nego zato što su im u kampanji, vidi čuda, mediji potrebni. Giljotina će biti izvršena kada izbori prođu. Za ovaj projekat interesna grupa „Zamrači pa tlači” dobila je podršku i od strukovnih udruženja UNS-a i NUNS-a.

Po sistemu samo da nas niko ne dira. Bićemo generali makar i bez vojske. Zašto ćuti NUNS, to je jasno. Ali, zašto ćuti UNS? Ćuti izveštač sa Gazimestana i ratni reporter iz Vukovara, generalni sekretar UNS-a Nino Brajović. Ćuti i predsednica Udruženja 90-ih, istaknuti novinar „Oslobođenja” Sarajka Ljiljana Smajlović. Ćute da se njihove novinarske prošlosti ne seti Saša Mirković, najistureniji eksponent interesne grupe „sve što je srpsko, meni je mrsko”.

Osnivač i sadašnji suvlasnik RTV B92 Saša Mirković je čovek koji odlučuje o medijskom javnom interesu građana Srbije, odnosno interesu da se zatvaranjem lokalnih medija po Srbiji iz finansijske bule izvuče Soroševo nedonošče i nekadašnji ljubimac RTV B92.

Presahlo je finansiranje iz inostranstva, treba se okrenuti srpskim parama. Sa tim u vezi iz spomenute stanice su pobegli svi koji imaju gde. Razlog besparica. Besparica trese i rijaliti televiziju Pink, čiji zaposleni mesecima ne primaju platu. RTS je na infuziji. Pare koje se sada daju iz gradskih budžeta lokalnim medijima treba, po njima, preusmeriti interesnoj grupi „što je program tuplji, to je narod gluplji”.

Tako će građani Srbije, pa i Jagodine, za svoje pare gledati: dešavanja u beogradskim mesnim zajednicama, ko je koga naguzio na farmi i serijale: Hag javlja mi potvrđujemo, kako su Srbi pravili ratne zločine širom bivše Jugoslavije. Zločine pravili, a bez zemlje ostali. Gde će građani Srbije čitati, slušati i gledati o dešavanjima u svom gradu, to interesnu grupu „treba ti lova, kradi od svoga” ne interesuje. Ne interesuje ni one političare koji smatraju da je Srbija Beograd, a ostatak služi za potkusurivanje.

P.S. Lokalne opštinske medije imaju sve zemlje Evropske unije, uključujući i najmlađu članicu Hrvatsku.

D. Simić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .