Naslovna // Tema dana // Srbija može više da izvozi

Srbija može više da izvozi

 

PREDSEDNIČKI KANDIDAT ALEKSANDAR POPOVIĆ POSETIO JAGODINU

-Ja sam jedini od svih kandidata koji ima ozbiljno privredno iskustvo, pogotovo u izvoznoj privredi – rekao je Popović

Funkcioner Demokratske stranke Srbije i kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Popović i narodna poslanica iz Svilajnca Gorica Gajić razgovarali su u Jagodini, u privremenim prostorijama stranke, sa svojim pristalicama.

Popović, koji je i predsednik Stručnog saveta DSS-a rekao je da se za predstojeće izbore kandidovao sa jasnom politikom DSS-a.

-Reč je programu koji ću, zahvaljujući autoritetu koji predsednik ima, moći da predložem izvršnoj vlasti. Prvi segment tema je vezan za selo i poljoprivredu, od toga šta i kako uraditi sa životom na selu, uvođenja seoskih lekara u praksu, asfaltiranja i uvođenje ulične rasvete u svim selima. Drugi segment tema je vezan za privredu. Davanje subvencije za delove Srbije kojima je potreban razvoj, razgovor o tome da se menja sistem pdv-a u zavisnosti od toga gde je nešto proizvedeno. Moj posao kao predsednika je da poštujem ustav. Konačno ono što ću uraditi kao predsednik je formiranje saveta za povećanje izvoza Srbije jer Srbija može da izvozi više nego do sada – objasnio je Popović i dodao da je on jedini od svih kandidata koji ima ozbiljno privredno iskustvo, pogotovo u izvoznoj privredi.

U okviru posete Pomoravlju, Popović je posetio i Svilajnac.

N.P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .