Naslovna // Tema dana // Trijumf Jagodine na 52. Međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu

Trijumf Jagodine na 52. Međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu

Grad dobio sedam medalja za: Akva park, uređenost parka „Potok – Đurđevo brdo“, za očuvanje tradicije, narodnog stvaralaštva i manifestacioni turizam, gradsko skijalište, Muzej voštanih figura, zoološki vrt „Tigar“, a medalju je osvojila i Turistička organizacija grada. „Ovaj pobednički pehar pripada i svim građanima Jagodine. Treba da budu ponosni što se o gradu lepo priča ne samo u Srbiji, već i u regionu“ rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor jagodinskog Sportskog saveza

Predstavnici jagodinskog štanda na Sajmu u Novom Sadu sa osvojenim peharom

Na 52. Međunarodnom Sajmu turizma, koji je od 3. do 5. oktobra održan u Novom Sadu, grad Jagodina osvojio je sedam zlatnih medalja i pobednički pehar za kontinuirano ulaganje u razvoj turističke strukture i dugogodišnji kvalitet u turizmu.

U konkurenciji koju su činile zemlje sa izuzetno razvijenom turističkom ponudom poput Austrije, Crne Gore, Španije, Grčke, Danske, Portugala, Mađaske, Nemačke, Slovenije, Rumunije, Rusije, Norveške, Hrvatske, Turske, Izraela i Maldiva, grad Jagodina je dobio pobednički pehar za dugogodišnji kvalitet u turizmu i kontinuirano ulaganje u razvoj turističke strukture:

-Nagrada koju je grad Jagodina dobio na novosadskom Sajmu, a to je pobednički pehar u konkureniji gradova i sve one nagrade koje smo dobijali prethodnih godina, samo su potvrda potpuno ispravne odluke lokalne samouprave da se grad razvija u jednom novom pravcu, a to je turizam. Svakako, vizionar tog razvoja je nas predsednik Dragan Marković Palma, ali ova nagrada ne pripada samo lokalnoj samoupravi. Ona pripada i radnicima u turizmu, ugostiteljstvu, trgovini, hotelima i onima koji se bave apartmanima i privatnim smeštajem. Svi oni su svojim kvalitetnim radom doprineli da Jagodna dobije mnogo više poena i da stigne do ovog pobedničkog pehara. On, na kraju, pripada i svim građanima Jagodine i oni treba da budu ponosni što se o našem gradu lepo priča ne samo u Srbiji, već i u celom regionu s obzirom na to da Sajam ima međunarodni karakter –rekao je Zoran Gligorijević, direktor Akva parka u Jagodini i sportski direktor jagodinskog Sportskog saveza.

Sedam medalja i pobednički pehar – nagrada za turizam u Jagodini

Pored pobedničkog pehara, Jagodina je osvojila i sedam zlatnih medalja: za „Akva park“, uređenost parka „Potok – Đurđevo brdo“, za očuvanje tradicije, narodnog stvaralaštva i manifestacioni turizam, gradsko skijalište, Muzej voštanih figura, zoološki vrt „Tigar“, a jedna medalja pripala je i Turističkoj organizaciji grada Jagodine:-Na ovogodišnjem Sajmu dobili smo i dve veoma značajne medalje. Prva se odnosi na uređenost ambijenta gradskog izletišta „Potok – Đurđevo brdo“, za koji mnogi turizmolozi i članovi međunarodnog žirija kažu da je deo edenskog vrta po svojoj lepoti i uređenosti. Druga zlatna medalja je veliko priznanje za naš rad na očuvanju tradicije i kulture, pre svega za organizaciju manifestacionog turizma i tradicionalnih narodnih igranki –rekao je Nebojša Petrović, direktor Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma u Novom sadu predstavilo se 20 država, 450 gradova, preduzeća, institucija i organizacija iz zemlje i inostranstva, a posetilo ga je 30 hiljada ljudi.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .