Naslovna // Tema dana // U Jagodini podeljeno 6300 humanitarnih paketa

U Jagodini podeljeno 6300 humanitarnih paketa

Veliku pomoć u realizaciji akcije pružilo je više od 100 mladih volontera koji su odlazili i do najudaljenijih sela kako bi uručili pomoć onima kojima je potrebna

Kol centar je i dalje na raspolaganju građanima

Od uvođenja vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, grad Jagodina i Centar za socijalni rad angažovali su se kako bi pomogli svima kojima je pomoć u tom trenutku neophodna. Fokus je bio na penzionerima koji ne smeju da izlaze napolje, socijalno-ugroženim i bolesnim licima. Najpre je, uz pomoć volontera, podeljeno oko 3000 paketa sa prehrambenim sadržajem i higijenskim sredstvima, a zatim je uoči Vaskrsa u gradu i 52 sela podeljeno još 3300 prazničnih paketa. Mladi volonteri su starijim sugrađanima pomagali i na razne druge načine:

-Volonteri su radili i neke druge stvari vezane za svoj posao. Pomagali su najstarijim građanima da podignu svoje penzije, da podignu lekove, kupovali im namirnice, odlazili su čak i do njihvih kuća, iznosili smeće iz stanova i mnogo toga što je bilo potrebno. Pomagalo se uglavnom ljudima koji zbog prirode svoje bolesti nisu mogli da izlaze i pomoć volontera im je bila veoma dragocena. Zahvaljujemo se volonterima što su istrajali u ovom periodu i zato što su bili svakodnevno na terenu. Grad će i dalje brinuti o starima. Kol centar radi svakog dana, 24 sata dnevno. Možemo da primetimo da je broj poziva sada značajnije opao tako da nam to uliva veru i nadu da smo nešto dobro uradili u ovom periodu –rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .