Naslovna // Tema dana // Usvojen budžet za 2022. godinu

Usvojen budžet za 2022. godinu

-Pošto je ovo najverovatnije poslednja sednica Skupštine grada ove godine, želeo bih da čestitam građanima Novu godinu i Božić i da poželim da im porodice budu žive i zdrave, da se deca rađaju i da se družimo u zdravlju i veselju. Želim da konstatujem da smo mi ovde u Skupštini grada radili u interesu građana Jagodine – rekao je Marković

Foto: TV Kopernikus

Na sednici Skupštine grada Jagodine, održanoj u ponedeljak, poslednjoj za ovu godinu, odbornici su usvojili budžet grada za 2022. godinu koji iznosi 3.672.095.087 dinara. 

Kako se navodi u obrazloženju, planom kapitalnih investicija za period od 2022. do 2024.godine, pored ostalog, predviđena su ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, rekonstrukciju Skvera omladine, rekonstrukciju postojećeg objekta Kulturnog centra i dogradnja novog objekta, nastavak započete izgradnje novog objekta predškolske ustanove, kao i značajan broj projekata izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u prigradskiom naseljima i selima.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je na sednici rekao da će i naredne godine lokalna samouprava voditi računa o svim kategorijama stanovništva, naročito o najugroženijima.

-Od 2019.godine nismo povećavali porez iako je povećana cena nepokretnosti. Porez na poljoprivredno zemljište se ne plaća na teritoriji grada Jagodine od 2004.godine, taksa za isticanje firmi je na istom nivou kao 2019.godine. Naknada za korišćenje javnih površina u 2022.godini je na istom nivou kao što je bilo 2021.godine. Grad Jagodina je subvencionisao kamate za kredite za privredu i poljoprivredu. Socijalna davanja u 2022.godini povećana su u odnosu na 2021.godinu za 60 odsto. Nastavlja se finansijska podrška obolelima od malignih bolesti, pomoć u slučaju smrti člana porodice, dodeljuje se finansijska pomoć parovima za vantelesnu oplodnju od 100.000 dinara – kazao je Marković. 

Marković je pohvalio rad svih koalicionih partnera.

-Imajući u vidu da je ovo kraj 2021.godine možemo da konstatujemo da smo dosta toga uradili iako smo imali prepreku a to je bila korona. Dobrom saradnjom Jedinstvene Srbije, Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke ostvarili smo dobre rezultate. Korona nije zaustavila infrastrukturne radove, ni sportske uspehe ni socijalna davanja. Pokazali smo da su korisnici budžeta građani a ne političari. Želim da se zahvalim i Buntu i POKS-u jer su više puta glasali za grad i građane, a ne vođeni politikom.  Retko koji grad može da se pohvali da je obezbedio donatore za putovanje 2.000 građana i to lekara u Egipat i poljoprivrednika u Grčku. Sva sredstva za putovanja su obezbedili donatori, a poslednji odlazak poljoprivrednika u Paraliju 80 odsto je plaćen sa računa Jedinstvene Srbije – istakao je Dragan Marković Palma.

Marković je govorio i o izborima koji će biti održani 3.aprila 2022.godine.

-Čekaju nas predsednički i republički izbori. Mi još uvek ne znamo da li ćemo imati zajedničku listu ali je sigurno da će naša lista da podrži Aleksandra Vučića za predsednika Srbije. Posle izbora siguran sam da će ove partije koje su i do sada radile zajedno, nastaviti da rade u korist građana i da nam dela budu kriterijum. Pošto je ovo najverovatnije poslednja sednica Skupštine grada ove godine, želeo bih da čestitam građanima Novu godinu i Božić i da im porodice budu žive i zdrave, da se deca rađaju i da se družimo u zdravlju i veselju. Želim da konstatujem da smo mi ovde u Skupštini grada radili u interesu građana Jagodine – rekao je Marković.

Odbornici su usvojili i niz odluka iz oblasti socijalne zaštite, kao i rešenje o obrazovanju Komisije za izradu lokalnog plana upravljanja otpadom na području grada Jagodine za period od 2022 do 2031.godine. Odbornici su usvojili rešenje o imenovanju Dragana Lukića za vršioca dužnosti direktora JP ,,Standard“ jer mu polovinom januara sledeće godine ističe četvorogodišnji mandat.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .