Naslovna // Tema dana // Za bolji život i dalji prosperitet Jagodine

Za bolji život i dalji prosperitet Jagodine

 

 

Građani Jagodine obeležili su 12. jula gradsku slavu Petrovdan i slavu crkve Svetih apostola Petra i Pavla. Tim povodom je u Skupštini grada, uz rezanje slavskog kolača upriličen prigodan koktel, a u Novoj crkvi održana liturgija uz rezanje dva kolača: saborne crkve i crkvenog hora.

Svečanosti sećenja slavskog kolača u Skupštini Jagodine, koja obeležava Petrovdan kao slavu grada prisustvovale su ličnosti duhovnog i svetovnog života Jagodine i Pomoravskog okruga: predstavnici Šumadijske eparhije, odbornici, policija, ličnosti iz privrednog i kulturnog  života grada. Sve prisutne je pozdravio gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, napominjući da je i u narednom periodu cilj lokalne samouprave nastavljanje dosadašnjih aktivnosti na povećanju standarda građana.

          –Borba za socijalnu pravdu, pomoć porodicama sa više dece i socijalno ugroženim osobama je naš prioritet kao i svih ovih godina.  Takođe mi se borimo da ovde dovedemo što više stranih investitora. Danas u Jagodini radi sedam fabrika, a sa još šest stranih investitora imamo predugovore i očekujemo da uskoro počne izgradnja novih fabrika i proširenja kapaciteta postojećih. Sve to će povećati talas zapošljavanja što ujedno znači i bolji život naših građana. Najveći udeo u tome da se Jagodinci zapošljavaju i otvaraju sve ove već pomenute fabrike, svakako ima naš predsednik Skupštine Dragan Marković Palma, koji na jedan specifičan način ostvaruje saradnju sa novim investitorima. Mi očekujemo da u narednom periodu i država uzme učešće u organizovanoj pomoći domaćoj srpskoj privredi, jer samo kroz njeno poboljšavanje mi možemo da očekujemo bolji razvoj Srbije, rekao je gradonačelnik Jagodine.

U ime gradskog odbora Srpske napredne stranke, građanima je slavu čestitao Nikola Radosavljević, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada, osvrnuvši se na buduće aktivnosti jagodinskih privrednika i poljoprivrednika.

-Imao sam nedavno jedan veoma važan sastanak u Šumadijsko-pomoravskom okrugu. Grad Kragujevac je napravio ugovor sa Kinezima o spoljno-trgovinskoj razmeni i ekonomskoj saradnji. Oni su nam dali prostora da mi, kao Pomoravski okrug, narednog juna, možemo da budemo učesnici velikog sajma u Kini u gradu Sijanu i izložimo ono što imamo, a odnosi se na poljoprivredu. Privilegovani smo da se naša roba nalazi na štandu koji zauzima oko 500 metara kvadratnih i to besplatno. Ja u tome vidim ogromnu šansu Jagodine i Pomoravskog okruga da se podigne poljoprivredna proizvodnja na najviši nivo, jer Kini fali upravo hrana,rekao je Radosavljević.

Zadovoljstvo i čast je biti kolačar, rekao je Petar Petrović zamenik predsednika Skupštine grada Jagodine, Jedinstvene Srbije i narodni poslanik  u Skupštini Srbije.

Petrović je potom kolač predao Zoranu Vasiću  istaknutom privredniku.

Tanja Mitrović

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .