Naslovna // Tema dana // Za osam dana 600 kilometara

Za osam dana 600 kilometara

 

Jagodinski biciklisti po drugi put učestvuju u ovoj humanitarnoj vožnji

Članovi udruženja Jagodinski biciklisti, njih 12, krenulo je  u okviru akcije ,,Budi brža od kancera”, u humanitarnu vožnju dugu oko 600 kilometara.

Cilj akcije je da se skrene pažnja na problem raka grlića materice i raka ženskih genitalnih i reproduktivnih organa, kao i da podseti na važnost redovnih pregleda.

Biciklisti će obići desetak gradova u Srbiji za osam dana.

-Iz Jagodine idemo u Sokobanju, Knjaževac, Pirot, Zvonce, Babušnicu, Nišku Banju, Niš, Prokuplje, Ribarsku Banju, Ražanj, Paraćin pa nazad do Jagodine – rekao je jedan od biciklista Dejan Antonijević.

Profesor engleskog jezika Mikica Vulović je izjavio da su i prošle godine njih dvanaestorica vozila ovu humanitarnu biciklističku turu.

-Među nama ima lekara, profesora, privatnika, bankara, IT stručnjaka, ali prvenstveno je to ekipa biciklista rekreativaca koja se, i inače, dobro druži, bez obzira na godine – kazao je Vulović.

Biciklisti se u Jagodinu vraćaju 1.jula.

Jagodinski biciklisti ovu akicju sprovode u saradnji sa Udruženjem za kolposkopiju i cervikalnu patologiju Srbije i Ride4Women(Vožnja za žene) iz Graca u Austriji.

J.L.

 

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .