Naslovna // Tu oko nas // Ambasador Irana u Srbiji posetio pogon “Itech”-a u Rekovcu

Ambasador Irana u Srbiji posetio pogon “Itech”-a u Rekovcu

Poseti su prisustvovali i predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević, kao i vlasnik kompanije „Itech“ u Beogradu Nenad Soldatović, koji je izrazio zadovoljstvo proizvodnjom u ovom kraju Srbije

Đorđević tokom razgovora sa ambasadorom Irana (drugi sleva): Foto TV Kopernikus

Rašid Hasanpur, ambasador Irana u Srbiji, posetio je danas, sa svojim timom ljudi, proizvodni pogon fabrike „Itech“ u Rekovcu.
Hasanpur je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog posete ovog kraja Srbije i ujedno je istakao da želi da iskoriste svaku priliku za saradnju sa našom zemljom:

-Ovo je prilika koju treba iskoristiti i koja ima potencijal. Uvereni smo da će ovo biti jako dobra mogućnost za početak nove saradnje. Iran ima ogromno tržište i možemo jedni druge da upotpunjavamo. Dobro je da smo imali prvobitni sastanak sa predstavnicima „Itech“-a. Veoma nam je drago što je tu bio i predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević. On je jako mudar i uporan čovek. Nadam se da ćemo zadržati vezu i kontinuitet sa ovim regionom –rekao je Hasanpur.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević istakao je da je poseta ambasadora Hasanpura od velike važnosti za opštinu kojom rukovodi:

-Drago nam je što postoji velika zainteresovanost sa njihove strane što se tiče saradnje. Nadamo se da će ona biti izuzetno dobra i na visokom nivou u budućnosti. Kada se jedna firma poput „Itech“-a razvije u našem Rekovcu, to je veliki interes opštine. Ona će zaposliti naše ljude. Što se ona više razvija, to će se naša opština više razvijati –istakao je Đorđević.

Radnici su zadovoljni uslovima za rad

U poseti je bio i vlasnik „Itecha“ u Beogradu Nenad Soldatović koji je istakao da je zadovoljan kako funkcioniše proizvodnja u Rekovcu:

-Mi smo vrlo zadovoljni. Imali smo već nekoliko sastanaka u Beogradu. Nastavljamo dalje sa našim aktivnostima i sa uspostavljanjem saradnje sa državom Iran. Želimo da napravimo dosta zajedničkih poslova na obostrano zadovoljstvo –naglasio je Soldatović.

U proizvodnom pogonu ove kompanije u Rekovcu radi petnaestak pretežno mladih ljudi. Oni nisu hteli da napuste svoj kraj i zadovoljni su uslovima za rad:

-Imamo posla, radimo punom parom. Proizvodimo lampe, reflektore i linijske lampe. Direktori su nam super i imamo korektan odnos. Ovde mi je porodica. Borimo se i trudimo da mesto poput Levča zaživi –rekla je šefica proizvodnje Aleksandra Arsić.

-Nisam napustila Rekovac zato što mi se posao sviđa. Direktori su korektni, plata je redovna, prijavljeni smo i ostaću sve dok bude bilo tako –rekla je mlada radnica Suzana Radovanović.

-Uslovi za rad su dobri i kolektiv je relativno mlad. Ja sam zadovoljna. Volim svoj kraj. Nažalost, mnogi odlaze odavde, ali ja se nadam da će se situacija poboljšati i da će ti mladi koji su otišli da se vrate –rekla je radnica Olivera Obradović.

Iz „Itecha“ su istakli da planiraju da u ovom pogonu zaposle još dvadesetak ljudi i da na taj način smanje nezaposlenost u ovom kraju Srbije. 

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .